Päätimme lähteä morjenstamaan työnantajaani, joka armeliaasti oli antanut minulle pienen "äitiysloman". Matka oli tehtävä bussilla ja se kesti noin puolisen tuntia. Vaikka lähdimme liikkeelle puolen päivän aikoihin, bussi oli silti todella täynnä.

miten pieni koira voi tarvita näin paljon tavaraa mukaan pienelle kyläreissulle? Otin mukaan läppärini (joka oli todella kätevässä olkalaukussa), sillä tarkoitus oli hoitaa myös työasioita, tyynyn, vesikupin ja herkkuja. Kun koira on noin pieni, ei sen voi vielä antaa hypätä itse bussiin tai kävellä käytävällä, joten sain kantaa Onninkin kaiken muun tavaran lisäksi.

Onneksi kaikki kanssamatkustajat olivat todella ihania. Keskustelin koko matkan yhden pyöreän tädin, joka istui vieressäni, ja jonka syliin Onni yritti kiivetä, ja kahden miehen, joilla molemmilla oli koiria. Kun meidän oli aika jäädä bussista pois toinen miehistä painoi puolestani pysäytysnappia ja täti auttoi osan kantamuksistani ulos vaikkei ollut jäämässä sillä pysäkillä pois. Olin oikein liikuttunut. Ja samalla vaikuttunut kuinka suuri vaikutus pienellä koiranpennulla on ihmisten ystävyyteen.

Toimistorakennuksessa törmäsimme naisporukkaan joka pelmahti eräästä tilasta lounastauolle. Voi sitä kiljahtelun määrää. Onni oli kuitenkin vain iloinen saamastaan huomiosta ja tervehti kaikkia, joihin se yletti.

Toimistolla Onni sai herkkuja ja nukkui hetken tyynyllään ennen kuin tuli taas aika lähteä kotia kohti. En uskaltanut viipyä kauaa, sillä pikkukoiran rakko ei vielä kestä pitkiä ulkoilutaukoja. Varmuuden vuoksi päätin vielä kantaa Onnin ulos, ja se kannatti. Heti kun laskin sen nurmikolle tien toisella puolella, Onni pissasi niille sijoilleen. Ja mina olin jättänyt hihnan sen jalkojen väliin:P

Matkalla takaisin törmäsimme samaan mieheen kuin menomatkalla, mutta emme voineet enää jutella, sillä bussi oli entistä täydempi. Saimme silti paljon hymyileviä katseita.

Koko reissu kesti pari kolme tuntia, mutta vei Onnilta kaikki mehut. Kun kaikki on uutta ja jännittävää, ei paljon tarvita että pieni pää jo väsyy.