Vanhat näpyt ovat jo lähes hävinneet, mutta tänään kiinnitettiin huomiota Onni polveen (anteeksi huono koiratermistö), joka punoitti ankarasti. Vilkaisu mahan alle ja kappas! Se oli täynnä puoli senttiä halkaisijaltaan olevia vaaleanpunaisia täpliä. Jonkin verran ne kutittavat, koska Onni on nuollut polvensa punaiseksi. Ihmettelin eilen illalla ja yöllä muutenkin miten se nyt itseään noin paljon nuolee.

Mutta mikä täplät aiheuttaa? Nyt ne eivät enää näytä ötökänpuremilta vaan ihan rehelliseltä yliherkkyysreaktiolta, niinkuin ell:kin sanoi (oli siis oikeassa, pakko myöntää). Tässä lista siitä mitä Onnille on syotetty noin viikon ajan kun iho-oireita on jatkunut:
naudan jauhelihaa
sian kylkiluita
maitorahkaa
kananmuna
pinaattia
salaattia
kesäkurpitsaa
lohiöljyä
rypsiöljyä
Plaque Off Animalia
merilevää
vitamiinitabletti tai kaksi
eläinkaupan kuivalihaa (joka on värjätty punaiseksi kai punajuurella)
eläinkaupan kuivalihaliuskoja (sellaisia levyjä)
eläinkaupan kuivamahaliuskoja (myös levyjä)
palkitsemiseen tarkoitettuja palleroita muutamia (vihreitä, ruskeita ja vaaleita)
kuivattua keuhkoa
kuivattua mahaa
ihmisten ruokien tähteitä (tosin hyvin vähän, olemme yrittäneet luopua tavasta)
juustoa
pieni pala suolakurkkua (myöhään eilen illalla)
Royal Canin Junior-nappulaa (paniikkireaktio maanantaina kun huomasimme näppylät, tuntuivat tosin paranevan sen jälkeen...?)
ihan vähän hampurilaismajoneesia (sai nuolla sormistani kun olin syönyt eilen)

Olisikohan siinä olleet kaikki? Ei varmasti, mutta toivottavasti en unohtanut sitä tärkeintä asiaa. Onni kävi eilen myös uimassa Kerava-joessa ja joutui olemaan yksin kotona illan, mutten usko näillä olevan vaikutusta. On tehnyt molempia aiemminkin. Any ideas??

Sitten koirapuistosta:
Mies lähti eilen käyttämään Onnia ulkona ja palasikin jo kymmenen minuutin kuluttua takaisin. Olivat menneet koirapuistoon ja siellä oli ollut "joku sussarin näköinen" koira, joka oli ihan rauhassa odotanut aidan toisella puolella, että Onni ja mies pääsevät sisään. Ja käynyt päälle heti kun portti oli kiinni ja Onni oli menossa tervehtimään kolmatta puistossa ollutta koiraa, joka oli saman omistajan. Mies sai suojattua Onnia niin, että käänsi toiselle koiralle kylkensä, jolloin tämä puri miestä olkavarteen. Onni oli päässyt samassa irti, kun taas toinen koira oli saatu kiinni. Onni meni siis härnäämään ja näykkimään sitä. Toinen koira halusi irti omistajansa otteesta ja puri tätä takareiteen, jonka jälkeen omistaja heitti koiransa selälleen maahan. Että tällainen episodi, jonka toivottavasti osasin kertoa edes suurin piirtein oikein. Mies palasi sitten kotiin desinfioimaan kätensä, jossa ei tosin näyttänyt olevan iho rikki ainoastaan hurjan näköinen ruhje kulmahampaasta. Otto kaksi olikin sitten normaali lenkki joenrannassa vapaana (jolloin Onni sitten päättikin käydä uimassa).

Eli ilmeisesti jätämme koirapuistoilut vähemmälle, eli uskaltaudumme sisään vain silloin, kun sisällä on Onnin kavereita, joiden kanssa ei varmasti synny riitaa. Harmittaa vain kovasti kun puisto on parinsadan metrin päässä ja siellä mellestäminen on Onnin lemppariasioita. Nyt olemme käyneet siellä parisen kertaa viikossa, keskiviikkoisin ja lauantaisin/sunnuntaisin. Puisto on jaettu kahteen osaan, eikä pienten puolella lähes koskaan ole ketään. Kannattaako Onni viedä aidan taaksekaan turhautumaan? Täytyy ilmeisesti keksiä jotain muuta rakentavaa tekemistä.