Harvemminhan sitä uskoisi sanovansa noin...

Näin viime yönä unta Onnista näyttelyssä ja aion pitää sitä enteenä, sillä Onni osasi käyttäytyä siinä suhteellisen hyvin. Tankkasin eilen tietoa siitä miten koiraa tulisi esittää näyttelyssä ja alan kärsiä vähitellen infoähkystä. Löysin kuitenkin hyvät ulkomuototuomareiden omat nettisivut, joissa vastaillaan muiden ihmettelijöiden kysymyksiin. Kannattaa käydä selaamassa, jos näyttelyitä miettii.

Nauratti aamulla kun käytiin aamulenkillä ja olin varustautunut hyvin. Taskuissa oli: vinkulelu, kakkapussi, avaimet, näyttelyhihna, namia, puhelin. Kun nostin polveani hieman ylemmäs, esim. nousin portaita, taskuni vinkui kovaäänisesti ja jos kävelin liian pitkiä askelia kuului piipitystä137561.jpg. Onni katseli tätä touhua hieman ihmeissään.

Mainosta väliin: Kävimme eilen Vantaan Petikossa olevassa Mustin & Mirrin poistomyynnissä tekemässä "löytöjä". Mukaan lähti vinkulelu, palloja, puruluita, kissanruokaa, kaulapanta, valjaiden ja turvavyölukon väliin kiinnitettävä kappale, koirankeksejä, sellainen pieni pussukka, jonka voi kiinnittää hihnaan ja mitä muuta. Kaikkiaan hinnaksi tuli 17 euroa ja rapiat. Katselin myös häkkejä sillä silmällä, sillä emme suosituksista huolimatta ole Onnille sellaista vielä hankkineet. Nyt metallisen sopivan kokoisen olisi saanut viidellä kympillä. Houkuttelee edelleen kovasti. Myymälä on näemmä pysyvä ja valikoima vaihtelee "päivittäin", joten siellä voisi käydä sitten toisenkin kerran.

Olen alkanut huomata johdonmukaisuutta Onnin aamuöisessä haukkumisessa. Se tapahtuu lähes joka päivä vähän viiden jälkeen. En tiedä, mitä silloin tapahtuu, lähteekö joku töihin vai mitä, mutta Onnin unta se tuntuu kovasti häiritsevän. Ja kummallista kyllä, Onni tulee haukkumaan makkarin ikkunan eteen (eli pääni viereen), ihan kuin häirikkö olisi takapihalla. Haukunta on onneksi pelkkää uff, uff äänien päästelyä, jos sitä ei päästä yltymään, joten naapurit eivät siitä häiriinny. Minä vain. 

Yleensä Onni alkaa haukkumaan herkemmin, jos se herää ääneen. Silloin ääni voi olla kuinka vaaraton tahansa, jolle Onni ei korvaansa lotkauttaisi jos se olisi valmiiksi hereillä. Mutta jos se säikähtää ääntä hereille, niin silloin se on Suuri Vaara. Tämä tapahtui kerran autossa, kun Onni nukkui ja ylitimme sillan. Renkaat töksähtivät hieman liitoskohdassa ja Onni hätkähti hereille ja alkoi haukkua. Pikkuisen uni taitaa olla vielä liian sikeää..