Kello ei ole vielä yhdeksää aamulla ja jo täytyy tulla tänne kertomaan kuulumisia, on ollut sen verran jännittävä aamu.

Tapahtumat alkavat jo eilisestä illasta, jolloin mies kävi Onnin kanssa iltalenkillä. Onni sai vainun jostain tässä meidän lähellä ja haukkui kummallisen käheästi jo hajulle. Oli kuulemma sellainen riistahaukku. Kotiin päästyään Onni jatkoi haukkumista ja ikkunassa päivystämistä. Haukahdus ja hiljaisuus jonkin aikaa, haukahdus ja hiljaisuus. Tätä jatkui kahteen asti yöllä, kunnes olin vetänyt kaikkiin "päivystysikkunoihin" kaihtimet eteen ja Onni pystyi rauhoittua nukkumaan.

Onni oli illalla kalunnut ja syönyt jonkilaisen riistan sääri- ja kinnerluuta melko paljon ja sitten keskellä yötä luunpalaset tulivat ylös. Ja tietenkin keittiön matolle, joka kaikkein huonoiten kestää "osumaa". Isäni kertoi kuulleensa työkaveriltaan, että koira saattaa oksentaa näitä "tyhjän mahan" (mikä tämkin oli melkein) oksennuksia kun sillä on "kakkoshätä". Liekö saalis ulkona vienyt kaiken Onnin keskittymiskyvyn niin, ettei se ollut muistanut tehdä kakkostarpeitaan. Ne nimittäin tulivat sitten sisälle.

Kun mies sitten alkoi mattopyykille aamulla ja kävi puistelemassa mattoa ensin ulkona, Onni näki tilaisuutensa tulleen ja kuulemma rynni ulos. Minä olin siinä vaiheessa vasta harkitsemassa heräämistä ajatuksena. "ONNI TAKAS TÄNNE #%&!#%*€#@#%&!", mies huusi ovelta pää punaisena niin kovaa kuin aamukäheällä äänellään pystyi, juoksi hakemaan takkiaan ja Onnin perään. "#€%&@#€%&" kuului vähän pidemmältä kotikadulta. Ja kello oli 7:47 kun tarkistin herätyskellosta. Onni kävi tuolla heittämässä pienen kierroksesn haukkumassa ja oli jo tulossa takaisin kun mies meni sitä hakemaan. Kotona sai vielä kuulla kuinka idioottimainen koko idea rynnätä ulos oli ollut. Sitten oltiinkin hetki ihan hiljaa ja rauhoituttiin.

Terveisiä vaan naapureille, jotka heräsivät! Nyt on taas kaikki hyvin!

En oikein keksi mitään muuta syytä moiselle episodille kuin että siellä on mennyt kettu. Olemme kuulleet ennenkin ketusta tällä aluella, joten ei se aivan mahdotontakaan ole. Jänikset ja kissatkin ovat hyvää saalista, mutta ei niitä ole koskaan muistettu vielä seuraavana aamuna! Tämä tapaus on tehnyt Onniin selvästi vaikutuksen...

Palkintoöljytkin tulivat jo keskiviikkona, sain vasta eilen haettua ne postista.