Kannattiko odottaa, että joulualet alkaa, mitä? Kannattiko pihistellä, kun olivat niin kalliitä, mitä, kannattiko? Oliko viime vuonna kaikkien aikojen viimeinen luminen talvi, mitä, oliko? Milläs nyt luot kaikki kolmekymmentä senttiä lunta oven edestä, mitä? Harjallako?

Meillä ei siis ole lumilapiota. Vieläkään, vaikka siitä on viimeiset viisi vuotta puhuttu. Aina siinä vaiheessa kun ollaan vaivauduttu lapiokauppaan, lumet ovat long gone ja mitäänhän ei voi ostaa etukäteen valmiiksi. Jos se ilmantonmuutos vaikka tulee vihdoin ja jää sitten käyttämättä!  

Joulupukki Pliis?

Tomi uskaltautui tänään jopa treeneihin, vaikka lunta on oikeesti tullut aamukymmenestä ainakin se 20 senttiä. Tie treenipaikalle on yksikaistainen ja kulkee valaisemattomana keskellä peltoa. Ja molemmilla puolilla on ojat. Toivottavasti tie on aurattu...

Oltiin Ilon kanssa lenkillä ja löydettiin viime talvena tilatusta takista pieni puute. Takin kaulus on auki edestä, sillä selkä-kappale ja vatsakappale ovat erillisiä. Ilo on juuri sen korkuinen, että kaulus toimi oikein hyvin ohjaamaan kaiken lumen vatsakappaleen alle. Vähän niinkuin suppilo. Kun päästiin edes joskus tänään auratulle tielle, aloin katella, että onpa tytsä pulskassa kunnossa. Takin alta löytyi kaksi ison nyrkin kokoista lumipalloa! En tiedä olisiko tuossa säässä kannattanut jättää takki suosiolla kotiin. Mahanalunen, reidet ja tuhero olivat kaikki täynnä lumipaakkuja, joita yritin silloin tällöin sulatella pois. Mutta kyllä näytti olevan likalla kaikesta huolimatta kivaa! Itse olin ihan hiestä märkä kun päästiin kotiin, on tuo hangessa pohraaminen aika rankkaa. Mutta nyt pitää nauttia kun sitä kerrankin tulee! Eikä ole kuraa ja märkää saati pimeää! Saadaan vielä valkoinen joulu!