Tulipa tässä eräänä päivänä taas todistettua, että meidän pikkulikkaa on siunattu enemmänkin ulkoisilla kuin sisäisillä avuilla. 

Olin aamupesulla kylppärissä ja saunan ovi oli auki. Ilo, joka tietää missä kaikilla on sauna, oli tientenkin huomannut avonaisen oven ja lähtenyt kokeilemaan joko sisällä tarkenisi ottaa vähän löylyjä. Tutkimusretki oli vienyt lauteiden alle. Kun sauna tuli todettua kylmäksi, piti päästä pois. Tämä osoittautui kuitenkin mahdottomaksi, koska edessä oli lauteiden alin porras (vajaa 30 senttiä korkea). Porras oli ollut paikallaan koko ajan, mutta nyt se yhtäkkiä esti tytsän pääsyn pois saunasta. 

Katselin touhua samalla kun pesin hampaita. Ilo tuijotti takaisin portaan takaa eikä liikkunut. Kohta alkoi kuulua vinkunaa ja vilkaisin taas. Likka oli edelleen portaan takana. Sitten ongelma vasta valkeni minulle. Pikkurinsessa ei päässyt pois saunasta! Menin sitten ihan sormella näyttämään, että hyppää tohon päälle niin sä pääset pois. "Joo, tota mä en tullu ajatelleeksikaan!", se tuntui sanovan. Hups vaan ja tytsä oli kadonnut näkyvistä ja meikäläinen jäi hölmistyneenä saunan ovelle ihmettelemään meidän nuorikon älyllistä rajallisuutta. Sanoin vielä ääneen, ettei se nyt noin tyhmä voi olla.

Ei oo tarvinnu paljon yrittää kun aina on söpöllä ulkonäöllä päässyt paljon helpommalla...

2008 matka B-F-CH-D-LUX 2668.jpg