Eilen saatiin taas vahvistusta sille epäilylle, että Onni ajautuu riitoihin nimenomaan samanikäisten urosten kanssa. Tällä kertaa kaverina oli vehnäterrieri, joka oli lähes päivälleen saman ikäinen.

Molemmat liikkuivat todella jäykästi ja vain tuijottivat toisiaan. Jo tässä vaiheessa aavistelin pahaa, onhan tilanne nähty aikaisemminkin. Vehniksen omistaja päätti sitten "vapauttaa tunnelmaa" antamalla koiralleen tyhjän limupullon kannettavaksi. Muutama sekunti siinä kesti ja helvetti oli irti. Minä taas tyypilliseen tapaani tuijotan kauhuissani tilannetta, kunnes huomaan miehen ryntäävän väliin ja yrittävän kiskoa Onnia sivummalle. Onnilla vain sattui olemaan uudemmat valjaat päällä, joissa ei ole minkäänlaista lenkkiä kiinniottamisen helpottamiseksi. Mies kaatui ja loukkasi polvensa ja siinä vaiheessa minäkin heräsin toimimaan. Lopulta koirat saatiin erotettua.

Kumpikaan ei loukkaantunut tilanteessa, kunhan ärisivät senkin jälkeen kun olivat jo kaukana toisistaan.

Luulen riitojen johtuvan nimenomaan siitä, että molemmat urokset elävät murrosikäänsä ja haluaisivat molemmat olla toista ylempänä hierarkiassa. Muiden koirien kanssa ongelmia ei oikeastaan ole ollut. Toinen asia, joka oikeastaan vasta varmistaa että riitaa syntyy, on se että jompikumpi löytää jotain (kepin/lelun), jota se pitää omanaan. Onni ei osaa kunnioittaa sitä, että joku on toisen. Se on aina tunkemassa tosi lähelle ja yrittämässä ottaa asiaa itselleen. Toinen ei tätä yleensä siedä, Onnille ärähdetään ja riitahan siitä syntyy. Miten tälläistä voi harjoitella???137568.jpg

Nyt en vain tiedä, mitä tilanteelle pitäisi tehdä. En haluaisi eristää Onnia samanikäistensä seurasta, sillä tekemällä oppii ja jossain vaihessa Onnin on opittava kuinka tilanteesta selviää tappelematta. Toisaalta aina kun tällainen tilanne sattuu, sydän hyppää kurkkuun ja kiittää onneaan, ettei kenellekään sattunut mitään. Sitähän voi saada itsekin osumaa, jos menee työntämään kätensä väärään väliin väärällä hetkellä.

Toivottavasti Onnista tulee vielä sosiaalisesti taitava, tällä hetkellä se on yhtä hienotunteinen kuin katujyrä.