Tämä on kirjoitus, jonka sellaiset jotka eivät omista koiraa, voivat jättää suosiolla lukematta. Tuskin kiinostaa. Ajattelin tässä nimittäin pohdiskella kakan syvintä olemusta.

Sen jälkeen, kun Onni nyt on siirretty raakaruokintaan, sen ulosteet ovat todellakin (kuten neuvojat kertovat) muuttuneet pienemmiksi ja kiinteämmiksi. Kukaan ei vain kertonut, että koira ulostaisi sormenpään kokoisia papanoita koko ulkoilun ajan yhden sinne toisen tänne. Papanat ovat todella kovia ja kun niitä vähän puristelee (kakkapussin sisällä tietenkin) ne murenevat jauhoksi. Ja väri on kummallisen keltainen, vähän kuin curryn värinen. Epäilen, että tämä kovavatsaisuus (josta moneen kertaan ulostaminenkin tod. näk. johtuu) on seurausta siitä, että Onni ei saa tällä hetkellä oikeastaan ollenkaan kasviksia, eikä siis kuitujakaan. Porkkana on oikeastaan ainut, jota se suostuu syömään ja sitäkin kokonaisena. Raastettua en ole kokeillut, mutta sosetta kyllä. Pinaattia löytyy pakasteena, sitä voisin yrittää sille tarjota. Ainut vaan, että kun menen sekoittamaan kasvismössön esim. jauhelihan sekaan (että suosuisi syömään paremmin) ei sekoitus kelpaa enää ollenkaan. Ei jauheliha eikä kasvismössö. Eli siinä menevät sitten molemmat roskiin.

Murresta ostimme valmista kana-kasvis mixiä ja sitä Onni söi ensimmäisenä iltana annoksen, seuraavana aamuna sitä tarjottiin taas, jolloin siitä kelpasi ehkä kuudesosa ja illalla sekin tuli ylös. Loppuun ei enää koskettu, mistä syystä roskiksemme haisi tänä aamuna niin pahalta, että se on pihalla ilostuttamassa naapureita ja cityeläimiä. Elikkä: kun ruoat on pakattu 600 g annospusseihin (Kennelrehulla ainakin), on vaarana, että osa lihasta pilaantuu ennen kuin sen saa syötettyä. Kanakasvis meni ainakin ihan ihmeelliseksi, kaikki nesteet valuivat kipon pohjalle ja kuvittelisin, että liha silloin olisi itse aika "kuivaa". Kauankohan liha säilyy jääkaapissa sen jälkeen kun se on otettu pakkasesta? Laskeskelin että Onni päivittäinen annos ruokaa on noin 330 g josta ainakin puolet pitäisi olla lihaisia luita. Luut menevätkin todella hyvin, varsinkin sian kylkiluut. Broilerin siivet ovat vähän paksumpia jostain kohtaa, joten ne ovat vähän hankalampia. Kanan nahkakin taitaa olla sitkeää ja siksi vähän ihmeellistä, mutta kyllä kanakin uppoaa kun on tarpeeksi nälkä.

Vähän alle puolet eli noin 150 g olisi siis lihaa/sisäelimiä ja kasviksia, kasviksien osuus oli öööö...*menee lunttaamaan* noin viidesosa, eli 30 g. Siis, jauhelihaa tai muuta kuluu päivässä 120 g. Eli 600 g lihaa riittää meillä siis *näpyttelee laskinta* viideksi päiväksi tasan! Säilyykö lisä- ja säilöntäaineeton liha avoimessa pussissa melkein viikon??? Vai mihin minä sen lopun lihan sitten tungen, kun ei sitä pakastaakaan enää voi? Minen siihen koske ainakaan... Tarvitaan lisää ruokittavia suita ihan selvästi.....Jäistä 600 g lihakönttiä kun on aavistuksen hankalaa paloitella valmiiksi ilman ruuvipenkkiä ja painavaa kirvestä. Noniin, eipä tämä kirjoitus loppujen lopuksi enää ollutkaan asiaa siitä itsestään, että lukekaa vain!