Meillä oli sitten viimeinen kerta agiliitoa tälle keväälle iltsimiltsin kanssa. Saatiin lopetettua hyvissä merkeissä, Ilo riehu ja riepotteli sitä häntätupsuviehettä ihan kybällä ja näytti pitävän hauskaa. Loppua kohti vähän hyytyi. Kovasti pitäisi nyt harjoitella kotona sitä istu-odota -yhdistelmää, ettei siitä tule mitään ongelmaa tulevaisuudessa. On jo kokeiltu, että ainakaan painokkaammin käskeminen ei tuota haluttua tulosta, päinvastoin. Miksi se on niin vaikeaa itselle antaa positiivinen reipas käsky siinä tilanteessa tiukan tuijottavan natsikäskyn sijaan? Toinen on pieni.

Selvisi tässä tiistaina asia, joka on vaivannut meitä ja varsinkin Iloa jo kuukausia. Nimittäin mikä saa meidän autossa aikaan niin korkean kitisevän äänen, että Tomi ei sitä edes kuule? Ilo on alkanut enenevissä määrin pelätä autossa kulkemista eikä sitä saa enää kuin harvoin suostuteltua kyytiin takakontissa olevaan häkkiin. Häkki, metallia kun on, helisi jatkuvasti epätasaisella tiellä, joten Tomi sitten tällä viikolla teippasi kaikki irtonaiset osat hiljaisiksi. Ja annas olla, myös kitinä loppui siihen! Jumankekka, jos olisin tiennyt että se tulee häkistä, niin teippaaminen olisi tehty jo aikapäiviä sitten. Vasta viikonloppuna sain autoon kaverin, joka kuuli myös äänen, sitä aikaisemmin ääni on ollut vain minun päässäni. Kiitos Paula, en ole hullu! Tiistaina luolille mennessä Ilo oli autossa jo paljon reippaammin, joten veikkaan, että kyllä pelko tästä helpottaa kun sen aiheuttaja saatiin poistettua.

Ensi viikolla tällä sivustolla on sitten hiljaisuus ainakin minun puolestani sillä meidän talouden kaksijalkaiset lähtee grillaamaan itseään Epyktin aurinkoon. Sääennuste lupaa elohopean nousevan kolmenkympin hutjakkeille joka päivä, joten eiköhän siellä ainakin tarkene! Koiruudet pääsee molemmat vanhempieni luokse hoitoon. Äiti, sä et tiiä mitä menit lupaamaan. Kauhulla odotan sitä laskua, jonka Ilo saa aikaiseksi. Täytyy nauttia tästä lomasta, saa nähdä milloin päästään seuraavan kerran.

Sitten kun tullaan takaisin Tomi pääsee Onnin kanssa ensimmäistä kertaa virallisiin kisoihin Purinalle lauantaina. Ilmoittauduttu on kahteen lähtöön ja tavoitteet on kuulemma korkealla.