Olen tässä yrittänyt vertailla meidän karvaturpien luonteita ja ihan omia persoonoitaanhan nämä on.

Tässä listaa eroista:

- Ensimmäinen ero joka huomattiin oli se, että Ilo syö kaikenlaista mitä ei ole tarkoitettu syötäväksi. Se on aiheuttanut aikojen saatossa "vähän" päänvaivaa kun ei sitä vain tajua etukäteen, mitä kaikkea tuo tyllerö katsoo syötäväksi kelpaavaksi.

- Onni tekee toisinaan Ilolle jäynää. Tässä eräänä iltana oli tarkoitus mennä iltapissalle kun Onni ravasi kahden vaiheilla: Ottaako Ilon herkullisesti lojumaan jätetty puruluu vai tullako eteiseen hakemaan pantaa kaulaan. Kiusanhenki voitti ja puruluu otettiin haltuun ja karkuun. Ilo huomasi teon samalla hetkellä ja lähti perään. Onni kiersi keittiön kautta ja Ilo ymmärsi mennä vastaan. Eteisen ja keittiön kulmalla Onni melkein joutui ansaan mutta jarrut kirskuen sai suunnan muutettua 180 astetta toiseen suuntaan viime hetkellä. Ilo perään, muutama ravaus takaovelta etuovelle ja kiusakiintiö oli valmis. Sitten pystyi lähtemään lenkille. Ei vaan voinut vastustaa kiusausta.

- Ilo kiusaa sellaisella riiviötavalla: kiskoo remmistä, vie lelut suusta, läpsii tassulla ja tönii. Huijata sekin osaa, jos Onnilla on jotain mitä se haluaa. Haukahdus, ihan kuin ikkunasta näkyisi jotain epäilyttävää ja Onnityhmä menee katsomaan. Yksinkertaista ja kaunista.

- Ilo on sisäistänyt "Irti"-käskyn ihan uskomattomalla tavalla. Sitä ei siis ole sille meidän käsittääksemme edes opetettu, mutta niin vain suusta putoaa kaikki (muu paitsi ruoka) käskystä. Siis sillä samalla sekunnilla kun käsky tulee eikä se näytä typykkää edes haittaavan. Asenne on ihan "okei, mitäs seuraavaks" ja meno jatkuu. Ei lakkaa ihmetyttämästä.

- Onni tykkää olla siellä missä me muut, mutta Ilo puolestaan touhuilee ja askartelee omiaan mielellään omassa rauhassa. 

- Onnin saalistusvietti ei sitten loppujen lopuksi olekaan ihan niin vahva kun saatiin vertailukohta kotiin. Sukulaisen marsut aiheuttivat herrassa vain kierroksia kun taas Ilo olisi ottanut pikkujyrsijöiltä nirrin pois saman tien elleivät ne olisi ollut häkissään. Hampaat osuivat siis vain kaltereihin. Marsut sen kuin tuijottivat tyhminä, eivätkä toivottavasti tajunneet millainen peto tuijotti niitä takaisin. Tuli tällä viikolla myös testattua, että Onni ei tosiaan tapa edes luonnossa pikkujyrsijöitä vaan ainoastaan leikkii niillä. Luuli sitä ilmeisesti vinkuleluksi jota oli mukava vinguttaa ja jahdata. Ilo oli sitten otettava kehiin lopettamaan toisen kärsimykset. Se oli sitten jo kolmas tapettu ja syöty öttiäinen ja ikäähän likalla oli jo 10 kk.

- Voi olla vielä nuoruuden hurmaa, mutta sekin on tullut testattua, että Ilo juoksee paljon pidemmälle jäniksen perässä, Onni kaartaa melko samantien takaisin. Sarjassamme kokeile vain kerran elämässä.

- Onni tykkää vedestä ja uimisesta ihan järjettömän paljon. Kun vettä on näköpiirissä vesikuppia isompi lätäkkö, niin pikkumiehen päässä sammuu kaikki muu paitsi se vettä-täytyy-maistaa-ja-läträtä-ehkä-myös-uida -lohko. Ilo ei vedestä niin perusta, kahlailee ehkä vähän rannassa ja käy hakemassa jos jotain heitetään, mutta ymmärtää että jos on kylmä, kannattaa tulla pois vedestä.

- Ilolla on oma rakas lelu, Orava, joka on esiintynyt täälläkin moneen otteeseen. Äijällä ei puolestaan ole mitään tunnesiteitä leluja kohtaan ja ne ovat sille kertakäyttötavaraa. Oravaa Onnikin on kunnioittanut sen verran, ettei ole sitä vielä suolestanut vaikka se onkin jo aika reikäinen. Vingutkin toimii edelleen!

- Onni tykkää nukkua kerällä aina jotain laitaa vasten: sohvannurkassa, kainalossa, laidallisessa pedissä... Kai se tuo turvaa kun on jotain selän takana. Ilo taas retkottaa jäsenet suorana milloin missäkin.

- Ilon hermot eivät kestä aktivointileluja, ne saa sen ihan raivon partaalle ja leluja paiskotaan ympäri lattioita. Tai vaihtoehtoisesti jos lelu on pehmeämpää matskua ulostuloaukkoa yritetään suurentaa. Onni puolestaan tönii leluja rauhassa ympäriinsä ja haistelee tarkkaan josko mitään putoaa matkalle. Ilo lopettaa kun lelu on jäänyt jumiin patterin, uunin tai jakkaran alle, Onni puolestaan kun lelu on tyhjennetty nameista.

- Ilo tykkää lähes kaikista kasviksista, Onni syö vain muutamaa hyväksi havaittua. Mössätyt kasvikset ovat asia erikseen, ne on sekoitettu lihaan.

- Onni ei oikein kestä kolistelua (kattiloiden paikoilleen laittoa, huonekalujen siirtämistä tms.) vaan häipyy yleensä paikalta. Äänen korottaminenkin saa sen luimistelemaan vaikkei mitään olisikaan tehnyt. Ilo ei moisesta pahemmin hätkähdä.

- Ilo tykkää kattella meidän akvaariokaloja. Lähes joka päivä se nousee takajaloilleen akvaariota vasten (vaikka joka kerta kielletään) ja seuraa akvaarion viertä kalojen perässä. Usein se myös yrittää kaivaa etutassuillaan kalaa lähemmäksi. Toistaiseksi akvaario on vielä kasassa eikä suuria naarmujakaan ole vielä löytynyt. Onni ei ole koskaan kaloista niin välittänyt, paitsi silloin kun ne on ämpärissä. Silloin niitä vahditaan silmä kovana.

- Onni makaa lattialla yleensä sammakkoasennossa, Ilo neitimäisemmin kyljellään.

Tässä näitä nyt tuli, listaan lisää kunhan keksin.