Lisäsin sivuille toisenkin laskurin, jonka pitäisi dokumentoida käynnit hieman todenmukaisemmin, sillä sen voi käskeä olemaan huomioimatta itse tekemäni vierailut sivulle. Silti sivuille on tullut jo kaksi itse tekemääni käyntiä137542.jpg. Täytyy resetoida tuo laskuri heti huomenna.

Kävimme eilen vanhempieni luona katselemassa lomakuvia (hurjat yli 800 kuvaa) ja Onni viihdytti itseään sillä aikaa tuhoamalla golf-palloa. Se sai pallon pinnan rikki ja lohkaistua siitä pieni palasia irti. Äänet olivat melko hurjan kuuloisia, ja isäni pelkäsinkin, että Onnin hampaat ovat kohta mennyttä.

Pallo pääsi vierimään vähän väliä sohvan alle ja isäni sai pelastaa sen pulasta kerta toisensa jälkeen. Onni kun yrittää ensin itse potkia sitä esiin etutassuillaan, mutta jos lelu on liian pitkällä Onni päätyy lopulta päästelemään turhautuneita haukahduksia ja vinkumaan surkeasti. Loppujen lopuksi joku aina joko säälii koiraa tarpeeksi auttaakseen tai kyllästyy kuuntelemaan valitusta ja kaivaa tavaran sohvan alta esiin.

Onnin vatsa oli aivan sekaisin ilmeisesti antibiooteista tai sitten raa'asta jauhelihasta, jota se söi eilen. Vanhemmilleni päästyäni annoinkin pojalle maitohappobakteereja maksamakkaraan sekoitettuna. Isäni, joka ei saa maksamakkaraa syödä terveydellisistä syistä katsoi kateellisena kun Onni hotkaisi ison makkaranpalasen lähes pureskelematta. "Eksä halua yhtään nautiskella?", isä kysyi, kun toinen ei osannut arvostaa samaansa herkkua ilmeisesti tarpeeksi.

Maksamakkara toimii myös antibiootin antamisessa kuin häkä. Makkara on niin hyvää, ettei siään piilotettu tabletti yhtään vaivaa. Juustokin toimii melkein yhtä hyvin, mutta kääriminen täytyy tehdä huolellisemmin, tai tabu putoaa vahingossa pois vaikkei Onni olisi sitä huomannutkaan.

Heräsin viime yönä siihen, että jokin terävä painoi sisäreiteäni kivuliaasti. Nukuin juuri tuo jalka alimmaisena koukussa ja hieman tutkittuani totesin, että Onnipoika oli löytänyt mukavan paikan nukkua ja nojasi kyynärpäätään reiteeni. Pikkuisella on melkoisen terävät luut. Se haluaa yleensä nukkua sängyssä joko jalkopäässä tai sitten jossain lantion seudulla. Oikeastaan koskaan sitä ei löydä vierestä pään korkeudelta. Ehkä me miehen kanssa huidomme liikaa, ettei poika saa unirauhaa 137578.jpg.

Yllättävän paljon sellainen pienelle kerälle vääntäytynyt koira vie kuitenkin tilaa. Olen välillä oikein töninyt Onnia muualle, kun olen luullut sen olevan mihen polvi (minun puolella!) Illalla Onni ei saa tulla sänkyyn, mutta se hivuttautuu sinne sen jälkeen kun olemme nukahtaneet.