Tuskaa oli viettää viikonloppua tällaisella ilmalla.

Eilen oltiin löntystelemässä kuusi ja puoli tuntia päivällä ja edettiin siinä ajassa huimat kymmenen kilsaa:)

Vauhti ei ollut siis kummoinen ja välietappejakin kasautui matkan varrelle reilusti. Välillä juotiin, välillä syötiin jätskiä, välillä Onni ui, välillä käytiin kastelemassa kasvimaata, välillä kokeiltiin agilityesteitä ja sen semmoista. Siinähän se päivä vierähtikin. Hyvin se Onnikin selvisi, kotiin kun päästiin, oli jo hirveä nälkä ja loppupäivä menikin nukkuessa.

Käytiin parissa koirapuistossa, mutta koiria oli tosi vähän liikkeellä. Muut koiranomistajat olivat ilmeisesti fiksumpia kuin me ja katsoivat todennäköisesti kauhuissaan ikkunoistaan kuinka me kidutamme pientä koiraa. Kuitenkin kun toisesta koirapuistosta löytyi viisikuinen dobberinpentu, jaksoi Onni juosta ja remuta sen kanssa jonkun aikaa.

Lauantaina kun oltiin taas uimassa läheisessä joessa, Onni oppi hyppäämään laiturilta. Eräs mies näytti esimerkkiä ja hyppäsi komeasti läsähtäen veteen ja kohtahan Onni teki saman perässä ihan tämän miehen vierestä hypäten. Ja kohta uudelleen. Luulisi että se tuntuu inhottavalta kun korviinkin menee vettä, muttei se näyttänyt menoa rajoittavan.

Onelmaksi muodostuikin Onnin saaminen pois vedestä. Vaikka kuinka huudeltiin rannalta, suunta muuttui vain hetkeksi rantaan päin. Alkoi jo hirvittää, että mitä jos se nyt hukkuu eikä ole edes uimapukua päällä että voisi lähteä pelastamaan. Toisaalta eipä hädän hetkellä enää vaatetusta tulisi ajateltua. Lopulta tämä sama mies, joka oli opettanut Onnin hyppimään laiturilta kävi hakemassa koiruuden pois ja hihna laitettiin heti kiinni. loppu hyvin kaikki hyvin.

Suuri oivallus

Tajusimme myös eilen, että olemme opettaneet Onnille hieman ristiriitaisesti asioita. Onnille on nimittäin opetettu käsky "high five" eli nostamme käden ylös kämmen alapäin ja Onni nousee takajaloilleen ja läppää tassullaan kättä. Tekee muuten vaikutuksen sidosryhmiin:) Käsky "alas" ,ts. ei saa hyppiä päälle, on puolestaan lähes samanlainen käsimerkki, eli kämmenet auki ja alaspäin lähellä ruumista. En usko että Onni näkee niissä mitään eroa.  Jos Onni onkin yrittänyt totella käskyä "high five" koko ajan ja ihmetellyt, kun välillä sitä kehutaan ja välillä suututaan? Olemme me ihmiset sitten tyhmiä....Täytyy keksiä alas-käskylle ilmeisesti uusi käsimerkki, koska "high fiven" poisopettaminen taitaa olla vaikeampaa...?