199115.jpg

Torstaiaamuna päätettiinkin näin ex tempore lähteä mökille ja sienimetsälle. Äiti antoi tiistaina kantarelleja, joilla opettaa Onnille sienenmetsästyksen salat. Vietiin sienet sitten takaisin syntysijoilleen ja opeteltiin siellä. Nämä yllä näkyvät sienet eivät kyllä ole kaikki Onnin löytämiä, olipahan nyt paikalla kun itse löytöjä teimme. Hyvään alkuun kuitenkin päästiin, kun harjoiteltiin sisällä. Siellä Onni kyllä löysi kaikki sienet. Ilmaisu oli vain sellainen sekunnin murto-osan pysähtyminen löydön kohdalle, joten palkitseminen oikeaan aikaan oli hieman hankalaa. Ja metsässä kun on metsänelävien jälkiäkin, joita olisi kiva seurata, niin metsästä siinä nyt sitten sieniä..

Mutta sain sentään tehtyä sienivoileivän ja harjoittelukappaleita kuivattua.

199100.jpg

Harrastukset mökillä olivat kuin aikaisemminkin, uintia (14 asteisessa vedessä hrrrrr....) Onnin puolesta, saunomista, frisbeen ja kepin hakemista yms.

199132.jpg

Keppi nyt vain sattui välillä olemaan melkein kolmekymmentä senttiä pitkä koivuhalko, joka ei ole kovin kevyt se. Enhän minä jaksanut sitä edes kunnolla heittää, saati kovaa ja hirvitti kun Onni ehti ottamaan sitä kiinni ennen kuin se tuli alas. Leikki loppu ennen kuin ketään sattui.

199084.jpg

Mies teki Onnille agilityesteitä, yllä heino aita ja alla kepit. Huomaa ympäristöystävällinen design.

199111.jpg

Löydettiin kaupasta myös halpaa ossobucoa (naudan potkabiffiä) ja päätettiin antaa Onnille oikein hienoa ruokaa.
199113.jpg

Mutta kun Onnipoika on tällainen perusjätkä, joka ei hienoista ruuista välitä niin biffit jäi syömättä, vain luuydin kelpasi:) Voi voi...

199086.jpg

Ydinluuta Onni sai muutenkin. Käytiin Murrelta hakemassa vielä torstaina broilerin luita, sian kylkiluita ja naudan ydinluita. Kun Onni  oli ydinluutaan jäytänyt tarpeeksi se piilotti luun ensin nurkkaan, mutta kun me aloimme ravata ulkona ja sisällä miehen kanssa Onni toi luunsa ovensuuhun odottamaan ulospääsyä. Ulkona olisi siis ollut paljon parempia piilopaikkoja. Kas näin.

199114.jpg

Kotiin kun päästiin Onni oli väsynyt ja naarmuilla ja valmis lataamaan taas akkuja rauhassa kotona.