Tänään minun päiväni alkoi loistavissa merkeissä. Olimme Onskumonsterin kanssa aamulenkillä kun näimme kaukana edessä erään karvakasa-koira (Shih tzu tms), jonka lenkittäjän näkemys koiran ulkoiluttamisesta on viedä koira tien varteen norkoilemaan kunnes on aika mennä takaisin. Siis molemmilla kerroilla, kun olen tähän parivaljakkoon törmännyt, poika seisoo paikallaan ja koira hyörii flexinmitan päässä omiaan. Päätin että nyt ohitetaan tämä koira oikein kunnolla. Edelliselläkin kerralla pääsimme ohi koirasta ihan hyvin, mutta silloin kävelevä peruukki oli hieman kauempana. Tiesin, että poika päästää koiransa lähelle meitä ja viime kerralla koira jopa haukahti pari kertaa. Ei vihaisesti, mutta huomiota hakien.

Kaivoin taskusta puolikkaan kuivalihaliuskan (kävi tuuri ja oli isokokoinen nami mukana) jota heiluttelin Onnille, että katso täällä, eikun täällä! Vähn väliä Onnin pää kääntyi koiraan, mutta aina sain sen huomion käännettyä takaisin itseeni/namiin. Lopulta toinen koira oli noin 30 sentin päässä Onnista, haukahti ja me menimme ohi!!! Teki mieli heittää kärrynpyörää! Loppumatka menikin sitten kertoessa kuinka hieno poika Onni oli. Yleensä keskittyminen on herpaantunut juuri sillä kriittisellä hetkellä kun häiriö on ollut noin lähellä, mutta nyt kaikki meni putkeen. Jee!

Ja koirattomat kaverit ihmettelevät What's the big deal....

En melkin kehtaa ihmetellä tätä täällä, mutta parempi kai myöhään kun ei milloinkaan. Kuka tietää liikennesäännöistä? Kun kävelyttää koiraa tien vieressä (ei jalkakäytävää) kummalla puolella pitää kävellä? Vasemmalla eikö niin, että näkee vastaantulijat? Entäs sitten kun kävelee puistossa hiekkatiellä? Eikö Suomessa kuitenkin ole oikeanpuoleinen liikenne? Entäs kun kävelee tien viertä jalkakäytävällä? Eikö tarkoitus ole kuitenkin pitää koiraa vasemmalla puolella? Meillä on ollut isäni kanssa asiasta vääntöä jonkin aikaa ja haluaisin tähän nyt selvyyttä. Kun on hieman vaikeaa opettaa Onnia kulkemaan tien sivussa jos sivu on toisinaan oikealla ja toisinaan vasemmalla... Kaikista helpoin vastaus tähän olisi se, että aina pitää kulkea tien vasenta reunaa, oli tie mikä hyvänsä, mutta saako?

Onko muiden koirilla muuten sellainen tapa, että pitäisi saada kävellä keskellä tietä? Jos kuljemme jalkakäytävää tai hiekkatietä (puistossa, metsässä tms. kuitenkin hihnassa), Onni valitsee malkolailla tarkalleen keskellä kulkevan linjan ja kävelee sitä pitkin. Se on oikeastaan huvittava näky kun pieni valkoinen kulkee maailmanomistajan elkein keskellä tietä. Onko kyse taas jälleen johtajuudesta vai optimoiko Onni välimatkan molempiin reunoihin mielenkiintoisten hajujen varalta? Onni kyllä osaa käskyn "Reunaan", mutta tottelee sitä vaihtelevalla menestyksellä ja hakeutuu kohta taas keskelle tietä.

Kumma tyyppi...