Käytiin tänään siis ell:llä otattamassa äijälle tehosterokotukset. Oikein yllätyin kun Onni säpsähtikin ensimmäistä pistoa, aikaisemmin se ei ole huomannut koko toimistusta. Toinen (rabies) menikin sitten jo paljon paremmin.

Kysyttiin lääkäriltä myös näppylöistä, mutta ne eivät häntä huolettaneet, olivat jo meidänkin mielestä paljon paremman näköisiä. Kuulemma ovat voineet olla reaktio johonkin ruoka-aineeseen tms. Itse kyllä epäilen diagnoosia ja olen taipuvaisempi lintukirppujen suuntaan. Ne tosin aiheuttavat sitämätöntä kutinaa, mitä Onnilla ei kyllä ole ollut huomattavissa. Tiedä sitten näistä. Hydrokortisonia (1%) saa laittaa jos punoitus tulee takaisin ja alkaa häiritä oloa. Ihmettelin myös sitä, että yhtäkkiä rokotuksen ajaksi paikalle ilmestyi hoitsu pitelemään Onnin päätä paikoillaan. Itselle tuli sellainen olo, että pitäisikö tässä poistua hetkeksi takavasemmalle? Ilmeisesti on käynyt joskus niin, että neulan tunnettuaan koira onkin ollut yhtäkkiä ranteessa kiinni..?

Kyseltiin lääkäriltä myös kastraatiosta, jos sellainen nyt sitten kuitenkin Onnille tehtäisiin. Lopullista päätöstä ei vielä olla tehty. Hinta tuolla lääkärillä oli Onnin kokoiselle koiralle 160 euroa. Huhhuh. Ja jos kastraation tehoa haluaisi testata ilman leikkausta, siihen on olemassa hormonipiikki, jolla on vastaavat vaikutukset, tietenkin lyhyempivaikutteiset vain. Hinta erilliskäyntinä viiskymppiä. Täytyypä vähän vertailla hintoja tässä lähiseudulla.

Lääkäri vain painotti, että hyvä olisi kuitenkin teettää leikkaus mahdollisimman aikaisin, jotta hormonien vaikutus ei olisi ehtinyt muuttua opituksi käytökseksi. Nytkin kun Onni jo on alkanut vähän rähistä joillekin vastaantuleville koirille (ei siis kaikille, ehkä enemmän pimeällä..?) ja tulistuu heti jos sille ärähdetään koirapuistossa. Murrosikäähän tämä taitaa olla huipussaan, mutta toivottavasti menee ohi, eli ei mokata tällä välillä mitenkään peruuttamattomasti. Kuten Kaimio kirjassaan sanoo "pentu tarvitsee tänä aikana rakkautta ja kärsivällisyyttä". Raukkaparka vain etsii itseään samalla kun hormonit saa sen sekaisin ja isot pojat kiusaa.. Tosin Onni pistää vahingon kiertämään ja pomottaa edelleen itseään nuorempia.

Vähän turhauttaa käydä koirapuistossa kun kohta saa olla ryntäämässä väliin. Juuri tuli tosin mieleen sellanen asia, että silloin kun ollaan oltu Onnin kanssa kaksistaan koirapuistossa (mies ei siis ole ollut mukana) niin edellinen tappelu on sattunut keväällä. Voiko se vaikuttaa, että mies vahtii Onnia paljon tarkemmin (kuin haukka) kun minä taas keskustelen mieluummin muiden koiranomistajien kanssa ja annan poitsun toimittaa omiaan ja purkaa energiaa? Luuleeko Onni että sillä on taustajoukkoja ja alkaa siksi uhoamaan herkemmin? Täytyypä tutkia tätä seuraavilla kerroilla...