Vaihdoin samalla nimen "Opuksia" googlella paremmin löytyväksi sanaksi:)

Kirjat ovat aakkosjärjestyksessä ja olen nyt kerännyt listaan kaikki ne kirjat, jotka ovat osuneet silmään joko kirjakauppojen sivuilta, kirjaston tietokannasta tai amazon.com:ista tähän mennessä ja vaikuttaneet mielenkiintoisilta. Tosin nähtyäni jotkut kirjat livenä, niiden kohderyhmä näytti olevan yläasteikäiset, mutta....En nyt raaskinut poistaa niitä listaltakaan. Eivätkö ne lontoolaiset sano, että "Don't judge the book by its covers". Kun kirja on ohut, siinä ei voi olla oikein mitään uutta, hyvä että se ehtii esittelemään mitä tähän mennessä asiasta ollaan oltu mieltä. Poikkeuksena tietenkin nämä asiassaan ensimmäiset oppaat kuten vaikka Karen Pryorin naksutinopas.

Tiivistyksenä niille, jotka etsivät hyviä, luotettavia ja asiaansa perehtyneiden oppaita: Tässä nimiä

Stanley Coren (tutkinut koiria susien kannalta, niiden kieltä ja kommunikointia sekä älykkyyttä), Jan Fennell (johtajuus-ajattelun äiti), Anders Hallgren (pitkän linjan itseoppinut koirankouluttaja), Tuire Kaimio (Kouluttaa eläimiä mainoksiin, omistaa itse terrierejä, russeleita jopa(?)), Patricia McConnell (hieman vieraampi minulle, mutta panostanut kirjoissaan siihen, että ihmiset katsoisivat koiraongemissaan ensimmäisenä peiliin), Roger Mugford (kehittänyt mm. Halti-kuonopannan, joka Onnillakin on), Turid Rugaaas (itseoppinut, perehtynyt koirien rauhoittaviin eleisiin), Pertti "Peetsa" Vilander (suomalainen guru, jonka puoleen käännytään kun kukaan muu ei enää tiedä vastausta, opettaa agilityä ja käsittelee ongelmakoiratapauksia)

Näillä on hyvä lähteä liikkeelle.

Ilmoitusasia: Onnin sisko Mimmi (Joutilaan Onnentyttö), josta on kuva 13.8.2006 kirjoitetussa merkinnässä on saamassa pentuja viikolla 19! Jännää! Tilannetta voi seurata Parsonrussellinterrierit.net -sivustolla "pentuja"-listalla.

Ja kun muistan, kerrotko Eija Turon virallisen nimen, niin käyn merkitsemässä sen tuonne "Onnin tiedot"-sivulle? Se ei ole tainnut tulla ilmi missään meilissä...