On ollut jännää tulla töistä kotiin lähiaikoina, kun ei vo tietää mitä Ilo on keksinyt minäkin päivänä tehdä. Ihan vielä ei malta tytsy koko työpäivää levätä vaan jossain vaiheessa on pakko kehittää jotain ohjelmaa. Ilo ja Onni ovat siis aivan vapaasti kämpässä, ainoastaan makuuhuone on rajattu pois käytöstä portilla.

Meillä on sohvan takana kukkapöytä, jolla on tapana säilyttää kaukosäätimiä, vessapaperia vahinkojen varalta, kakkapussirullaa (sohva on ihan takapihan oven vieressä), pleikkarin ohjaimia ja tietty niitä kukkia. Maanantaina vastassa oli melkoinen näky: vessapaperirulla on revitty pieniksi suikaleiksi ja levitetty ympäri kämppää. Lisäksi kakkapussirullaa oli avattu muutama metri, sekin levällään lattialla.


Tiistaina listalla oli vuorostaan korkokenkä, jota olin ehtinyt käyttää kerran ja todeta että kerrankin olin löytänyt kengät jotka olivat hyvät jalassa. Nämä kengät oli laitettu makkariin, jonka piti olla out of limits. Portti ei toiminut ihan toivotulla tavalla, sillä Onnin takia tehty korotus nosti alareunaa niin paljon että se on pitänyt puolestaan tukkia pahvilaatikolla. Tuohon päivään asti viritelmä oli toiminut kiitettävästi, mutta sitten Ilo päätti kokeillä voimiaan ja työnsi laatikon sivuun ja kappas, kenkä oli ottamassa pikkulikkaa vastaan. Onneksi kenkä ei ole varsinaisesti palasina, mutta ei sitä enää hameen kanssa käytetä.

Keskiviikkona taisi olla kaukosäätimen vuoro, josta oli taas purettu patterit. Mitään ei oltu syöty, kuhan oli tutkittu kuinka pieniin palasiin kapineen saa purettua ilman väkivaltaa. Torstaina vastassa oli pleikkarin ohjain, jonka toista kulmaa oli vähän maisteltu, mutta ehjä sekin.

Ehkä tässä vähitellen oppii että mitään ei pidä jättää mihinkään, mikäli haluaa olla rauhassa töissä.

Ilo on saanut uudet legot eteen ja parhaillaan vaihtuvat kulmurit. Ylhäällä näkyy jo uudet hampaat ja vanhat ovat vaihtaneet väriä vähän läpikuultaviksi, joten kohta nekin toivottavasti irtoavat.

Onni on käynyt uimassa melkein joka päivä nyt kun on ollut niin kuuma. Onnin turkki on päässyt kasvamaan tosi tiheäksi lantion ja niskan päältä ja koira on ollut märkä vielä tunteja uintireissun jälkeen. Nyt olen taas yrittänyt vähän harventaa tuota pöheikköä, ettei tule mitään hot spotteja. Eikös nyt ole mätäkuukin?

Meillä on ollut sellainen systeemi, että koirat lenkitetään erikseen, jotta ne osaavat kulkea nätisti hihnassa. Tämä on toiminut ihan hienosti, molemmat osaavat käyttäytyä niin hyvin kuin on saatu opetettua ja hihna on löysällä suurimman osan matkaa. Mutta tilanne on ihan eri kun ottaa molemmat mukaan lenkille. Tänäänkin "säästin aikaa" ja tuhlasin hermoja. Ilmeisesti on niin paljon kivempaa mennä kaverin kanssa, että kaikki mitä on opetettu unohtuu kokonaan. Pitääkö tässä nyt lenkittää enemmän yhdessä vai enemmän erikseen?

Käytiin tänään katsomassa PRT ry:n järjestämiä luonnetestejä Vantaalla. Hauska huomata miten eri tavalla eri koirat toimivat. Huomenna haluaisin mennä vielä uudestaan, mutta täytyy katsoa miten sitä jaksaa herätä aamulla.