Aika kuluu ihan tuhottoman nopsaan, nyt kun tuo yksi järjestää jatkuvasti ohjelmaa.

Eräänä aamuna kun heräsin, vastassa portin toisella puolella oli pattereista purettu kaukosäädin, meidän toimestamme vajaaksi syöty pussillinen turkinpippureita sekä se vakiokenkä, joka sieltä löytyy oikeastaan joka aamu. Että hyvää huomenta vaan. Tästä oppineina sohvapöytä ja kaikki muutkin tasot tyhjennetään aina kun jätämme koirat touhuamaan yksin (=yöksi, työpäivinä). Onni tietää, että pöydältä ei mitään oteta, joten se katsoo vain vierestä kun pikkulikka mussuttaa pöydältä kaurakeksejä kun silmä hetkeksi välttää. Mitenköhän sen saisi opetettua antamaan toinen ilmi pahanteosta?

Yksi asia ei vain käy järkeen. Kuinka pentu, josta väitetään ettei se pysty pidättämään, pystyy istumaan 10 minuuttia pihaportaalla sateessa, hytistä kylmästä ja märästä, vinkumaan pissahätäänsä ja ravaamaan edestakaisin terassilla, jolle oli myös levitetty sanomalehteä vinkiksi, pissaamatta?? Olin tehnyt periaatepäätöksen, että sisälle ei mennä ennen kuin tarpeet on tehty. Kauan sain odottaa ja lopulta en voinut muuta kuin luovuttaa ja päästää toisen sisään, jossa se meni ja pissasi omaan petiinsä. Näin. Meidän rinsessa ei sateesta tykkää.

Tänään alkaa sitten loma, jonka alkuosa on tarkoitus viettää samalla mökillä kuin Juhannuskin. Siellä riittääkin taas tekemistä.

Juhannusaattona lähdimme äitini ja isoäitini kanssa autolla lähikauppaan ostamaan unohtuneita ruokatarvikkeita samalla kun mies jäi isäni ja koirien kanssa mökille. Koirille annettiin ruoat ja Ilo oli päästettävä sen jälkeen pissalle. Onnipa näki siinä tilaisuutensa ja repäisi meidän peräämme. Me olimme ehtineet ajaa jo kilometrin mökkitietä, kun huomasin auton vierellä jotain valkoista. Jätkä oli vetänyt aikamoisen sprintin, sillä kun pääsin autosta mies soitti, että Onni lähti. Vähän hengästynyt se oli, mutta pääsi sitten kauppareissulle mukaan.

Toiveissa oli, että koirat olisivat olleet väsyneitä kun pääsimme kotiin, mutta kattia kanssa. Ne olivat vetäneet sikeitä koko kotimatkan ja ladanneet akkujaan loppupäiväksi. Kotona jaksoi siis taas vetää rallia.

Ilo vetää toisinaan sikeitä myös boksissa