Onnilla on ollut vähän totutelemista tötsän kanssa liikkumisessa. Ei se onnistu ainakaan hiipimään minnekään salaa, kun reunat ottavat kiinni jatkuvasti johonkin. Ja sitten menee hetki ennen kuin kaveri tajuaa, että vauhti pysähtyi siksi, että tötsä ottaa johonkin kiinni ja on peruutettava ja kierrettävä kauempaa.

No niin, jäi eilen tuo tarina vielä vähän kesken. Mies siis tuli kotiin, ja Onni riensi iloisesti tervehtimään. Vähän vaisu se edelleen oli, mutta selvästi jo piristynyt. Se oli selvästi kiinnostuneempi haavastaan, joten päätin askarrella sille alkkareistani pökät. Alkkarit olivat siitä kätevät, että ne olivat naruilla kiinnitettävät, eli säädettävät Onni vyötärön ympärille. Tällaiset:

439948.jpg

Vähän aikaa Onni jaksoi siinä miehen jaloissa pyöriä, kunnes akut olivat taas tyhjät. Mutta taaskaan ei voinut vain käydä maate. Ei. Väsymystä vastaan oli taisteltava viimeiseen asti.

Kun olimme syöneet, Onnikin sai ruokansa. Aluksi ajattelin syöttää sitä itse, koska luulin tötsän kanssa syömisen olevan vaikeaa. Ruoan lapioimishitaudestani tuskastuneena poitsu päättikin kuitenkin hoitaa homman itse, ja ruoka maistui hyvin. Enemmänkin olisi uponnut. Pihalla oli kuin ei olisi mitään tapahunut ja käyttäytyi todella pirteästi.

Itse laikkaus maksoi 50 euroa
nukutus 17 euroa
hammaskivenpoisto 10 euroa
plus alvit päälle, yhteensä 16,94 euroa
hoitotarvikkeet yhteensä 21,35 euroa
käyntimaksu 32 euroa
lääkkeet 17,71 euroa
ja helsinkiläiseltä veloitetaan vielä 10 euroa klinikkamaksuja

Apteekista hain vielä antibiootit ja kipulääkkeet, noin 21 euroa

Eli koko lysti maksoi 196 euroa. Paree olla nyt kovasti vaikutusta. Ainakaan ei pitäsi nyt sitten olla vanhemmiten pelkoa kivessyövästä tai eturauhasvaivoista. Esinahan tulehdustenkin pitäisi hävitä, ja veikkaan että suukin voi paremmin kun alapäätä ei tarvitse nuolla jatkuvasti. Kenties silläkin on ollut vaikutusta hammaskiven muodostukseen, bakteerejahan nekin ovat.

Leikkaushaava suljettiin itsesulavilla tikeillä ja liimaamalla, alempi kerros tikeillä, päällimmäinen liimalla. Saan kuulemma poistaa tikkien päät 10-12 päivän kuluttua. Haavaa pitää huuhdella haalealla vedellä 1-2 kertaa päivässä ja taputella kuivaksi. Käytännössä taitaa kuitenkn olla niin, että haavaa huuhdellaan ainakin 3 kertaa, koska tällä loskakelillä en ota sitä riskiä, että haavaan tulee pihalta joku pöpö. Pitää vain olla tarkkana kuivaamisen kanssa.

Tänään mahanalunen on aika pelottavan punainen, mutta tarkemmin tutkittaessa  todettiin, että itse leikkaushaava on ihan normaali. Ainoastaan lähiympäristö näyttää siltä kun sitä olisi hakattu lihanuijalla. Jokin haavassa nipistelee tai kutittaa, koska Onni saa vähän väliä sätkyjä ja yrittää kovasti helpottaa oloaan nuolemalla. Voisin kuvitella naisena, että pelkästään ajeltujen karvojen kasvaminen takaisin aiheuttaa jo melkoista kutinaa.

Tänään kävin vielä hakemassa uuden tötsän, sillä eilen saatu oli liian pieni ja Onni näytti pääsevän käsiksi haavaansa. Lisäksi tötsän reuna näytti raapivan ihoa, kun Onni kumartui alapäänsä puoleen. Edellinen oli 15 cm pitkä , uusi on nyt sitten 20 cm.

Nyt sitten poitsu vain istuu hölmönä milloin missäkin ja on ilmeisen tylsistynyt. Mitään ei voi tehdä tötsä päässä, nukkua ei koko ajan viitsisi, riehua ei saa, uloskaan ei jatkuvasti pääse... Onneksi tätä kestää vain reilu viikko ja sitten pääsee taas nauttimaan elämästä!