Tuli hankittua tällainen kapistus eläintarvikeliikkeestä, kuka arvaa mitä sillä tehdään? Jätänpä oikean vastauksen toiseen kertaan.

       807347.jpg

Eläinkaupasta tuli hankittua Onnille myös iso frogi, joka on tällä hetkellä suhteellisen ehjä, ainoastaan toinen silmä repsottaa lähes irti. On tullut muuten huomattua, että koiranlelu on laadukas silloin kun jokainen osa lelusta on ommeltu umpeen JA kiinni toisiin osiin. Näin vaikka jos esim. lelunallen käsi lähtee irti, siinä on vielä jäljellä yksi sauma suojelemassa vanua, eli käsi itsessään on edelleen periaatteessa ehjä.

807349.jpg

Päätin myös harrastaa sateisina kesäpäivinä käsitöitä ja aloin neulomaan OndeMondelle talveksi uutta villapaitaa. Näin se edistyi. Ensimmäisessä kuvassa näkyy olkapäille muodostuvat alikessun natsat.

807372.jpg

Tokassa kuvassa näkyy teksti joka alkaa hahmottua selkäpuolelle.

807377.jpg

Kolmannessa kuvassa kiusaantunut mallimme esittelee paitaa puolivalmiina...

807376.jpg

Selkäpuolen tekstikin on saatu jo valmiiksi.

807379.jpg

Tekisin mielelläni paidan loppuun, mutta päätimme kokeilla Vilanderin ohjetta johtajuuden palautuksesta niille, joille se kuuluu, ja olemme tämän viikon huomioimatta Onnia millään lailla. Villapaidan sovittaminen on huomioimista.

Olimme siis mm. mökillä viime viikolla kun vietimme viikon yhteistä lomaa. Loman ajoittaminen ei olisi voinut epäonnistua paremmin. On kohtalon ivaa, että tällä viikolla on kesän kuumin helle.

Päätimme kokeilla häkin käyttämistä autossa ja sehän toimi oikein  hyvin!  Tilanpuute meinasi vain tulla eteen, kun ei tuo häkki kuitenkaan ihan  pieni ole. Mutta Onni käyttäytyi paljon rauhallisemmin ja malttoi nukkuakin paremmin.

807548.jpg

Onni vietti mökillä aikaa taas rannassa kuplia etsien ja syöden. Nyt se myös huomasi, että jos kuplia ei löydy, niitä voi tehdä myös itse polkemalla vettä etutassulla. Ja tietenkin taas tuli kova pissahätä kun oltiin sisällä, mutta olimme onneksi hereillä ja päästimme herran ulos aina kun ravaaminen alkoi näyttää siltä että nyt on hätä. Vielä ei olla keksitty, miten tuollaisesta tavasta pääsee eroon, Onni kun vaikuttaa täysin uppoutuneelta hommaansa eikä mikään tunnu sitä häiritsevän. Ei edes toinen koira pallon kanssa, se tuli todettua Haukilahdessa Espoossa.

Kuplien syömisestä eiheutui eräs "hauska" tapahtuma. Onni toi kovalla tohinalla minulle käteen pallon, kun oltiin sisällä mökissä. Suunsa aukaistuaan ja kumartuessaan alaspäin vauhdissa, vesi vastsassa huljahti ulos ja suoraan kädelleni. Ulos tuli myös nakin palanen, mutta se katosi takaisin parempiin suihin välittömästi. Onneksi Onni ei ollut syönyt muuta vähään aikaan, joten Onni oksensi tosiaan pelkkää vettä. Lovely. Herra oli myös itse hieman ihmeissään tapahtuneesta.

Mökiltä lähdimme Vesilahdelle tupareihin ja siellä tuli taas kummasteltua Onnin kummallista taipumusta haukkua hurjasti joillekin miehille. Tupareihin oli tullut eräs kaveri perheineen asuntovaunulla ja aina kun tuo kaveri käveli talon pihalla tai auta armias uskaltautui sisälle, alkoi kamala huuto. On myös muita miehiä, joiden kanssa Onni käyttäytyy samalla tavalla, muttei koskaan naisten. Jossain vaiheessa Onni onneksi alkoi aina sietämään kaveria, joten koko aika ei mennyt metelöidessä.

En oikein keksi mitään yhdistävää tekijää, paitsi että kenelläkään ei ole koiraa. Juuri tällä kaverilla oli vielä koira-allergia ja sen lisäksi hän ilmeisesti vihaa koiria. Mutta miten Onni pystyy vaistoamaan moisen jo metrien päästä? Huuto alkoi nimittäin jo siinä vaiheessa kun mies ensimmäisen kerran astui ulos autosa pihaan. Myös yöllä, kun mies kävi autotallissa vessassa, Onni aloitti huudon, mutta oli hiljaa, kun perheen äiti kävi vessassa.

Tupareihin tuli myös yksi mies, joka ei herättänyt minkäänlaista haukkumisen tarvetta, mutta hänellä onkin  itsellä koira.  Todella outoa...

Tupareiden aihe oli hevosha'an naapurissa ja Onni karkasi pari kertaa sähkäpaimenen väärälle puolelle. Ensimmäisellä kerralla hakaan oli mennyt pari naista ja Onni oli ilmeisesti huolissaan heidän hyvinvoinnistaan. Kun portista ei päässyt perään Onni keksi juosta sisään ja kokeilla kodinhoitohuoneen ovea, joka johtaa suoraan takapihalle aidan toiselle puolle. Ovi oli unohdettu sulkea kunnolla ja hyppäämällä sitä päin tuo hullu karvapää pääsi juoksemaan suoraan hevosten jalkoihin, missä se alkoi haukkua, hyppiä ja säntäillä ympäriinsä. Oli kuulemma vähällä etteivät hevoset pillastuneet ja Onnille käynyt huonosti. Onneksi ei kuitenkaan käynyt mitään. Toisella kerralla Onni päätti laajentaa ruokavaliotaan ja lisätä suolistonsa terveellisten bakteerien määrää syömällä hevosen lantaa. Kun se oli syönyt tarpeeksi, se tuli takaisin, ja muut välttelivät sitä niin kauan kuin muistivat tapauksen.

Että sellaista, olipahan vaihdikas viikko vaikkeivat säät ihan suosineetkaan. Lopuksi vielä minun mielestäni maailman liikuttavin kuva Onskusta.

807552.jpg