Mies kysyi ensimmäiseksi, että mistä mä oikein keksin "näitä juttuja":) Tämän idean bongasin jo viime vuonna Nelosen Ulkona-ohjelmasta. Harrastuksen nimi on geokätköily.

Yksinkertaisuudessaan idea menee näin: Joku kätkee muovisen rasian, joka sisältää "lokikirja"-vihkon ja kynän, geokätköilyn perusajatuksen paperilla sekä jotain pientä ja halpaa rompetta (rintamerkkejä, pieniä figuureja tms.), jonnekin maastoon ja ilmoittaa paikan GPS koordinaatit harrastajien sivulla. Sitten paikalle pelmahtaa harrastajia gepsiensä kanssa etsimään rasiaa. Kun rasia löytyy, lokikirjaan on tarkoitus kirjoittaa oma nimimerkki ja päivämäärä. Romppeesta voi ottaa jotain jos haluaa, mutta tilalle pitäisi laittaa myös jotain. Ja sitten rasia palautetaan takaisin entiseen paikkaansa muiden löydettäväksi ja ilmoitetaan löydöstään harrastajien sivulla. Eikö kuulostakin hauskalta? Juuri sopivaa toimintaa koiran kanssa tehtäväksi!

Tsekkasin mistä tästä läheltä löytyisi ensimmäinen kätkö etsittäväksi. Kolmen kilsan säteellä täältä missä me asumme, löytyy jo 28 kätköä! Valitsin yhden, joka oli viety 1700-luvulla käytetylle mestausmäelle. Siis tässä ihan lähellä on aikoinaan mestattu ihmisiä! Hetken kätköä sai hakea, varsinkin kun minulla ei ollut gepsiä mukana. Täytyy varmaan hankkia sellanen pikkuinen mukana kannettava, jos tästä kunnolla innostuu. Muuten täytyy kai yrittää käyttää autonavigaattoria...