Tämä viikonloppu kuluu koko meidän poppoolta agitehotreeneissä, joita saatiin vetämään Juha ja Anna Orenius. Täytyy sanoa jo näin ekan päivän jälkeen, että Vau! Juha, joka veti tämän päivän treenit, oli ainakin ihan loistava koutsi. Sanoi suoraan, missä mättää ja mikä oli hyvää. Ja näytti sitten miten parantaa. Hyvin simppeliä ja hyvin antoisaa.

Huomasin aluksi jatkuvasti selitteleväni virheitä, mutta tajusin sitten, että on vain parempi antaa olla ja myöntää että virhe tuli tehtyä ja vain kuunnella miten sen saa korjattua. Tuli siis kasvatettua omaa luonnettakin kentällä:) Katse eteenpäin!

Me saimme palautetta siitä, etten tsemppaa tarpeeksi koiraa "Sun pitää antaa kaikkes, vetää täysillä!!!" Hienosti Ilo seurasi ohjausta ja vaikka kerran unohdin antaa kolme peräkkäistä käskyä ja sitten kutsuin putkea vielä hypyksi, Ilo veti sittenkin koko sarjan ihan oikein. Tulkitsin tämän niin, että ohjasin sentään oikein kropalla. Ja pätkää oli toistettu niin monta kertaa, että Ilo todennäköisesti osasi sen jo ulkoa.

Aa:ta kun ei olla otettu oikeastaan yhtään, sen alastulokontaktissa on vielä paljon töitä. Sitä pitää alkaa jauhaa erikseen. Sitten pitäisi alkaa opetella vastakkaisen käden käyttöä haltuunotoissa. Meikäläisen aivokapasiteetti kun tulee yleensä käytettyä jo sillä, että tarkkailen mitä teen ohjaavalla kädellä. Nyt pitäisi alkaa tiedostaen käyttää myös toista kättä tukena. Hui!

Siitä olin ihan innoissani, että Ilo veti pituuden jo eka kerralla ja joka kerralla oikein! Sitä kun otettu myös vain se kerta aikaisemmin. Ja takaakierrot, jotka olivat tänään päivän sana, Ilo hanskasi ihan kuin vettä vaan. Hiano kakara! Vielä kun muistaisi pysyä kokoajan liikkeessä suuntaan tai toiseen, saataisiin pikkulikankin liike sujumaan. Nyt putkelta tulee kielto, jos pysäytän oman liikkeen. Pitää tehdä kaarros, ei saa töksähtää...

Meidän porukan jälkeen oli Tomin ja Onnin ryhmän vuoro. Pääsin ottamaan treeneistä muutaman kuvan ja videota. 

 

Tässä opetellaan haltuunottoa pituuden jälkeen ja ennen takaakiertoa seuraa johtajaa -menetelmällä. 

Ja seuraavassa lopputulos. Laittakaa äänet päälle, niin kuulette kuinka Juha neuvoo ja tsemppaa koko ajan. 

Ilta meillä onkin mennyt päivää purkaessa kotona. On keskusteltu parhaista ohjausliikkeistä, omista oivalluksista ja päivän annista sekä siitä kuinka siistiä oli:)  

Ja huomenna sitä saa lisää! Jess!