...on tapahtunut sen jälkeen kun viimeksi tuli kirjoitettua. 

Oltiin esimerkiksi parsonleirillä. Kyllä söi allekirjoittanutta, ettei päässyt itse treenaamaan. Lainakoira olisi varmaan löytynyt tarvittaessa, mutta kun olisi halunnut päästä treenaamaan Ilon kanssa! Tosin hinku olisi ollut kovasti J&J:n kisaavien koulutuksiin ja kun vielä ei ole tullut kisattua niin... Tomi ainakin kehui, että oppi paljon molemmilta, varsinkin Jaakolta. Seuraavaksi vaan sitten oppeja soveltamaan. Mun mielestä mielenkiintoisin ajatus, joka J&J:n treeneistä jäi mieleen, oli se, että pitää piirtää kentälle koiralle viivaa, jota pitkin koira sitten etenee. Ja se viiva piirretään suurimmaksi osaksi rintaan kiinnitetyllä mielikuvituslaserkynällä, joka osoittaa ohjaajan eteen noin kahden metrin päähän. Sen kun muistais ja osais hyödyntää treeneissä, niin aika ison harppauksen ottaisi kehityksessä eteenpäin. "Merkkaukset" ja "pudotukset" olivat nekin hyviä juttuja. Kunpa vaan muistaisi kaiken! 

Hetki piti neuvotella, miten treenikentälle päin oikein kuljetaan...

Tosi kivaa oli leirillä vaan juoruta uusien ja vanhojen tuttujen kanssa. Sitä olisi helposti tehnyt paaaaaaljon pidempäänkin.

...Mutta alkoihan se sitten sujua. Ainakin hetken.

Saaran trimmi-infokin oli ihan hurjan hyvä, opin monta seikkaa trimmauksesta, jotka toivottavasti tekevät toimituksesta miellyttävämmän koirille. Onni oli kuin uusi miäs kun sovelsin siihen vähän oppeja ja Saaran hyviä välineitä. Ostinpa vielä yhden uuden veitsenkin, kun pääsin sitä kokeilemaan ja hyväksi toteamaan. Nyt se vaan pitäisi saada tylsytettyä käyttökuntoon, ettei se leikkaisi karvaa. Tiia-täti lähtee lasten hiekkalaatikolle joku pimeä ilta vähän leikkimään...

Kas näin...

Sunnuntaina käytiin sitten kotimatkalla hakemassa meidän pikkuirstastelija kotiin. Hyvin oli kuulemma mennyt, poikaystäviä Ilo olisi ottanut useampiakin kun niin laaja valikoima löytyi, mutta vain Rolfin (Finlay Skittlesson of Ascania) kanssa se oli päässyt treffaamaan. Ihan tyrkky tuo on edelleen, ja housuja on pidettävä päällä että noita voi edes hetken pitää samassa tilassa. Ja sittenkin saa olla kokoajan käskemässä ja kieltämässä. 

Kyllä sen vaan huomasi selvästi, kuinka paljon tuo pikkuneiti käyttää ääntänsä, kun kämppä oli ihan hiljainen koko viikon meidän ollessa kolmistaan. Onni on loppujen lopuksi aika hiljainen tapaus. Ja on elämä vaan niin paljon helpompaa kun on vain yksi koira, ei vain puolet helpompaa vaan kenties kaksikolmasosaa, ellei jopa kolmeneljäsosaa helpompaa. On se silti mukava saada pikkurinsessa kotiin.

Kävipä tässä eilen niinkin, että meidän oli käytävä kaupassa ja Onni laitettiin lapsiportin taakse makkariin siksi aikaa. Koska portti ei ole pidellyt Romeota aikaisemminkaan, päätettiin sen eteen laittaa vielä täydessä lastissa oleva pyykkiteline, jota äijä yleensä vähän arastelee. Kun tultiin kotiin, Onni oli eteisessä vastassa ja pyykkiteline ihan tsiekurassa parin metrin päässä portista. Eli ei näin.  Pöksyt olivat pysyneet jalassa, joten mitään ei ollut päässyt käymään. En vain käsitä, miten jäbä on voinut olla niin hullu, että se on hypännyt pyykkitelineen päälle, mutta kaipa se ei ole tajunnut mitä on tekemässä ennenkuin oli jo liian myöhäistä. Päivälenkillä loppulenkistä äijä alkoi heittää oikeaa takajalkaansa erikoisesti sivukautta eteen, liekö se ottanut sitten ilmalennosta hittiä. Eipä auta pahemmin rasittaa jalkaa hetkeen, että pääsee toipumaan ja BOTtia pidetään nyt sitten öisin. Mitään aristusta siinä ei ole, liikerata on vain rasitettaessa/kylmässä erikoinen.

Iltalenkin jälkeen vielä huomattiin Onnin nenänpäällä kummallinen haava, vieläkään ei tiedetä, mistä se sen on saanut, mutta ihan kuin se olisi lyönyt sen johonkin terävään reunaan niin että nahka nenänpäältä olisi mennyt rullalle. Pyykkitelinehässäkässä en usko sitä saaneen, sillä se tapahtui monta tuntia aikaisemmin. Meidän äijä on nyt kuitenkin vähän rikki.... Tänään kun taas kipaistiin kodin ulkopuolella, Ilo laitettiin kylppäriin, ne kun eivät osaa avata ovea kun ovat noin päin. Onni kyllä olisi osannut tulla kylppäristäkin ulos....

Ah hormooneja....

Laitan tähän loppuun vielä muutaman linkin leirillä otettuihin videoihin:

www.youtube.com/watch

www.youtube.com/watch

www.youtube.com/watch

www.youtube.com/watch