Tuli eilen taas todistettua, että pitäisi tosiaan harjoitella enemmän rauhoittumista. Oltiin Enon luona käymässä ja Onni läähätti stressaantuneena jo ennen kun päästiin perille.

Perille kun päästiin (matka kesti huimat 20 min) serkkutyttö 11 v ja -poika 9 v halusivat viedä onnin lenkille. Reilu puoli tuntia myöhemmin, jonka sekä minä että lasten äiti vietimme jännittäen, silla molemmat meistä pelkäsivät että jotain sattuu, lapset ja koira rynnivät sisään hikisinä (lapset) ja huohottaen (koira ja lapset).

Välillä otettiin vähän jäätelöä ja sitten mentiin takaisin pihalle juoksemaan tällä kertaa taloa ympäri. Taas kohta sisään ja sitten taas ulos juoksemaan.

Tämän jälkeen eno vielä riehui Onnin kanssa sisällä lelun kanssa.

Ymmärrettävistä syistä koira kävi kaiken tämän jälkeen ylikierroksilla ja alkoikin sitten komentaa enoa ja yrittää nylkyttää tämän käsivartta.

Siinä vaiheessa peli vihellettiin poikki ja Onni joutui rauhoittumaan loppuajaksi. Autossa läähätys ja poukkoilu jatkui vaikka ilmastointi oli päällä eikä lämpötila ollut millään ilveellä liian kuuma.

Isäni kiristeli hampaita, sillä auto oli juuri imuroitu ja puunattu muutenkin kuntoon, kun se viedään lähipäivinä vaihtoon autoliikkeeseen. Ikkunan sisäpuolet olivat täynnä kostean nenän jälkiä, karvoja oli ympäriinsä ja keskikonsoli oli täynnä tassunjälkiä. Siivoamisen iloa:) Onneksi autossa oli sentään sellainen kangas penkin päällä, joita koiraperheille myydään.

Olen kotona harjoitellut rauhoittumista niin kuin Tuikku neuvoo, laittanut lelun pois kun meno on kovimmillaan ja kun läähätys loppuu ja ilme näyttää taas kskittyneeltä, lelu otetaan taas esiin ja riehuminen jatkuu. Näin koiran kuuluisi kuulemma oppia rauhoittumaan nopeasti, jotta hauskuus jatkuisi mahdollisimman pian. Satunnainen palkitseminen tässäkin tapauksessa pitäisi toimia, eli joskus lelun saa takaisin rauhoittumalla, toisinaan taas ei.

Toistoja ei ilmeisesti ole ollut vielä riittävästi, sillä minkäänlaista edistymistä asiassa ei näy. Tosin pitäisi ilmeisesti ohjeistaa miestäkin toimimaan samalla tavalla, jotta vaikutukset tulisivat nopeammin esille.