Olen itseasiassa likenut, että on  "väärin" kutsua Barfia barfiksi. Nykyisin sitä tulisi kuulemma kutsua "raakaruokinnaksi" väärien assosiaatioiden välttämiseksi. Mutta se siitä.

Käppäilin tänään  Keravajoen varressa ja keräilin nuoria nokkosia ja voikukanlehtiä, jotka ovat ilmestyneet sateiden alettua. Nokkosenpirulaiset polttivat Hauska-pussinkin läpi ja nyt näpyttely tuottaa tuskaa 137572.jpg. Kotiin päästyäni päätin tehdä Onnille ensimmäistä kertaa kasvismössöä. Saimme viikonloppuna enoltani paljon pieniä omenia, joita minä en voi syödä, joten niitä ja muutamaa rupusta porkkanaa päätin käyttää ensimmäiseksi. Lisukkeeksi ajattelin laittaa vielä luontoreissullani keräämiä lehtiä. Lukemissani ohjeissa neuvotaan suosimaan kaikkea vihreää, joten siinä mielessä en täysin ohjeita noudattanut. Mutta näillä lähdettiin liikkeelle.

Pilkoin omenat ja porkkanat pienemmiksi purkkiin ja otin sauvasekoittimeni esiin. Ostin sen aikoinaan kympillä sittarista. Kumma kyllä se ei osoittautunutkaan joka kokin unelmaksi 137570.jpg. Jossain vaiheessa aloin jopa pelätä että kasvikset kypsyvät kun kone alkoi käydä niin kuumana. Tuloksena viidentoista minuutin metelin jälkeen noin teelusikallinen porkkana/omena-silppua sekä purkillinen porkkana/omena-palasia. Käännyin heti Gigantin verkkosivujen puoleen ja aloin tutkiskella tehosekoittimien teknisiä tietoja. Mössö saa odottaa tekijäänsä jääkaapissa toistaiseksi.

Saimme eilen virallisen todistuksen arkitottelevaisuuden kurssin suorittamisesta. Täytyy myöntää, että osallistuminen oli pienoinen pettymys. Olisi pitänyt ilmoittautua suoraan jatkokurssille ja skipata alkeet. Mitään uutta vetäjä ei meille tarjonnut eli harjoittelemme sitten edelleen vanhoilla tutuilla menetelmillä. Kaipa nyt on vain todettava että kähdimme hakemaan nopeaa ratkaisua ongelmiimme ja saimme samoja neuvoja, jotka olemme kuulleet jo monen monta kertaa. On siis vain tyydyttävä siihen, että tuloksia ei synny hekessä, mutta olemme menossa oikeaan suuntaan.