Tänne on kerätty kaikki Onnin tämänhetkiset lelut, joita voi vaikuttaa olevan paljon. Leluista on kuitenkin leikitettävänä lattialla vain pari kerrallaan. Leluja on vain niin kiva ostaa, ja niihin sorrummekin miehen kanssa vähän väliä. Onni sitten tuhoaa niitä samaan vauhtiin. Ja eläinkauppa-ala kukoistaa....
133843.jpg
Tämän ankan Onni sai ensimmäiseksi joululahjaksi ja se jaksoi ilahduttaa meitä seuraavan heinäkuun puoleenväliin asti, eli melkein kahdeksan kuukautta. Materaali on kumintapaista, melko paksua ja ilmeisen kestävää. Ankka kohtasi loppunsa vetoleikissä, jonka aikana puolet sen päästä jäi hämmästyneen Onnin hampaiden väliin. Lelu on ostettu marketista.

Edit: Ankan pää on nykyään lähesirti, mutta sitä on silti kiva vieläkin "tappaa" ravistelemalla, jolloin se vinkuu vaimeasti.

139119.jpg

Tämä lelu ostettiin lelukaupasta ja kesti kokonaisen iltapäivän. On vaatinut erityistä tarkkuutta nyppiä melkein kaikkien piikkien kärjet irti:)


203119.jpg

Tämän lelun sain itseasiassa tuliaisiksi ulkomailta eräältä ystävältä (Sorry!). Sen sisällä on sellaisia ryynejä ja se onkin Onnista hauska heiteltävä. Nokka on hieman pureskeltu ja kaikki ulokkeet hyvin imeskelty, mutta henki pihisee vielä:)

203122.jpg

Tämä burgeri on eläinkauppakamaa ja kesti (kuten muutkin eläinkaupan lelut) yhden iltapäivän. Ei vingu enää vaikka vinku onkin (ihme kyllä) vielä paikallaan. Tuuletus toimii nykyään toista kautta....

Edit: tätä lelua ei enää ole

203124.jpg

Kalkkuna on täysin priimakunnossa, koska se on pyhitetty treenileluksi, jolloin sen kanssa saa leikkia muutaman sekunnin kerrallaan (paitsi silloin kun Onni päättää lähteä tekemään kunnaria kentän ympäri).

Edit: Kalkkunaa ei enää ole, kun se alennettiin tavalliseksi rivileluksi agilitykauden päätyttyä.

203126.jpg

Tämä Kongi ostettiin Onnille (ellen väärin muista) jo ennen sen saapumista taloon. Kiinnostus namien irrottamiseen on kuitenkin ollut ainoastaan laimeaa. Ehkä kun namit näkee koko ajan, lelu ei ole kovin jännittävä..?

203129.jpg

Tämä Kongi ostettiin Onnille vasta kun se oli 11 kk ja tästä se pitää. Toisin kuin olen kuullut Parsoneista, lelu on edelleen pysynyt ehjänä vaikka se pyöriikin tyhjänä lattialla. Kun namit eivät meinaa tulla ulos, viedään lelu miehelle, joka heittää sen yleensä pois, jolloin yleensä jotain irtoaa... Ovelaa...

Edit: Kongi edelleen priimakunnossa


203130.jpg

Tämä kuminen pallo sisältää kulkusen ja on yksi Onnin lempileluista. Sitä on hauska heitellä ja tuoda muille heitettäväksi. Viime jouluna sain pikkuapulaisen pois auttamasta paketoimisessa hetkeksi sidottuani pakettinarua pallon ympärille ja heitettyäni sen keittiöön.

Edit: Pallo edelleen priimakunnossa

203132.jpg 

Tennispalloluu on myös yksi Onnin lemppareista. Tämä lelu on myös hyvä peiton sisään piilotukseen. Peiton saa laittaa tiukkaan solmuun ja kohta poitsu tuleekin näyttämään luuta. Tähän tarkoitukseen käytetään tietenkin vanhaa ja raihnaista peittoa, jota ei hirveästi haittaa jos sitä kaivetaan ja raastetaan.

Edit: Luu edellleen priimakunnossa, mitä nyt tassukuviot kuluneet pois ja väritys tummunut ulkoleikeissä

203133.jpg

 

Mustekala on periaatteessa vielä ehjä. Mitä nyt nyörien solmut ovat auenneet ja alkaneet purkautua. Mustekala näyttää kuitenkin puolikkaalta siksi, että vetoleikeissä nyörit ovat kiskoneet toisen puolen toisen sisään.

Edit: Mustekalan "kahva" on irronnut ja pilkottu palasiksi

203134.jpg

Nallet ovat minun perujani lapsuudesta. Toinen oli minun, toinen veljeni. Huomaa, että toisella nallella ei ole enää käsiä. Nalleilla oli nenät, mutta ne Onni otti ensimmäisenä irti. Ne otettiin siltä heti pois, joten (tukehtumis)vaaraa ei ollut.

Edit: vaalealla nallella ei ole enää päätä eikä muistaakseni käsiä saati sisälmyksiä

203135.jpg

Oikeanpuoleinen köysilelu on Onnin kasvattajalta saatu mukaan kun haimme poitsun kotiin. Vasemmanpuoleisessa on lisänä eläinkuosinen tennispallo. Köysilelut sopivat Onnin mielestä ainoastaan vetoleikkeihin, joten ne ovat saaneet olla aika rauhassa. Kun niillä on leikitty, Onni suu on yleensä kohta täynnä narunpätkiä, joita on saanut syljeskellä vähän väliä pois.

Edit: molemmat köysilelut ovat edelleen priimakunnossa

203136.jpg

Köysipallo on Onnin "uusia" leluja. Pallossa oli vinku, joka on sittemmin muuttunut heliseväksi ääneksi pallon sisälle. En ymmärrä miten se voi saada työnnettyä vingun pallon sisään nelimillisestä reiästä, mutta näin se on tehnyt.

203138.jpg

Rengas ostettiin Onnille myös ennen sen tuloa. Siinä pitäisi olla "vaniljainen" tuoksu, jota minä en ainakaan oikein erota kumisesta.. Lelu oli erityisen hyvä hampaiden vaihtumisen aikaan, jolloin se olikin sitten välillä vähän veressä... Mutta hampaat lähtivät nätisti:)

Edit: rengas on edelleen priimakunnossa

203139.jpg

Robi on Onnin unilelu. Kuva ei ehkä kerro, että Robin keskiruumissa ei ole enää vanua, tai että sen vasen korva on muutamaa lankaa vaille irti.  Rinnassa on kalju kohta, koska siihen oli liimattu puinen Karlie-merkki ja liimaa jäi vielä rintaan, kun merkkin oli revitty viidessä minuutissa tutustumisen jälkeen irti ja tuhottu pikkupalasiksi. Kaikissa raajoissa oli vingut sekä mahassa vähän möreämpi. Maha on siis kaivettu jo ulos ja raajoistakin toimivat enää kaksi, mutta on se silti rakas!

203141.jpg

Råtta on miehen Ikeasta ostama pehmolelu. Sisälmyksistä on kaivettu ulos jo noin puolet ja kaikki vaaleanpunaiset jalat on jyrsitty irti. Muuten Råtta on edelleen hyvässä terässä!

Edit: Råtassa ei ole enää sisälmyksiä, mutta vieläkin sillä jaksetaan silloin tällöin leikkiä


204069.jpg

Tyyny on ostettu Ruotsista ja siitä onkin tarinaa enemmän tämän vuoden tammikuun alun kirjoituksessa. Kulmaan on saatu aikaan reikä, josta on kiskottu osa vanusta ja rapiseva "välimuovi" pois. Lelu oli todella hyvä niin kauan kuin se kesti.

203142.jpg

Onnin uusin lelu on Nina Ottossonin DogSpinny. Se koostuu kahdesta puu (ei ole "oikeaa puuta vaan jotain puumassaa, tiedetään, en vain muista nimeä)-levystä, joita päällimmäisessä on yksi reikä ja elemmassa noin 8 koloa, joihin kätkeä nameja. Lelu oli mainoksen mukaan varsinkin aktiiviselle koiralle, joten päätimme valita sen. Nyt kun Onni on saanut leikkiä lelulla ehkä viisi kertaa, se tyhjentää sen jo viidessä minuutissa. Hauska erikoisuus on se, että se pyöräyttää tassulla päällilevyä vauhdilla, jolloin se pyörii nopeasti ja Onni seuraa reikää ja tekee nopean katsauksen, onko nameja vielä jäljellä. Sitten se läimäyttää levyn pysähdyksiin tassulla ja jatkaa etsimistä.

Edit: lelu toimii nykyään hyvänä namiautomaattina, joka on tyhjä minuutissa, ehkä kahdessa, jos namit ovat hankalia saada pois koloista.