Sanotaan näin kauniisti, että tästä kurssista olisi ollut hyötyä silloin kun Onni oli kahdeksan viikkoa vanha. Tähän mennessä olemme oppineet "pupu"-käskyn ja "pyöri"-käskyn "uusina". Pupu-käsky on meillä opittu "orava"-käskynä ja pyörimistäkin on vähän jo harjoiteltu, mutta koska sen oppiminen ei ole ollut (eikä ole vieläkään) niiden tärkeimpien asioiden kärjessä, ei Onni sitä vielä kunnolla hallitse. Vetäjää väheksymättä aloin jo harkita omaa uraa koirankouluttajana.

Viimeiselle päivälle jäi sitten sen tärkeimmän asian (tai sen opin jota tulimme hakemaan) opettelu, nimittäin koirien ohittaminen. Täytyy tosiaan toivoa, että sentään siihen paneuduttaisiin riittävästi tai sitten alkaa hieman harmittaa osallistumisen. Positiivista kurssilla on ollut se, että olen huomannut omien koulutusmenetelmien olevant linjassa kurssinvetäjän "virallisten" koulutusmenetelmien kanssa. Hieman kärjistäen teoria-osuudet ovat sitä että vetäjä kysyy ja mina vastaan. Yleensä en halua, mutta kun kukaan muukaan ei halua, niin annan periksi ja vastaan. Koulutuspaikka on parkkipaikka junaradan vieressä ja välillä vaikuttaa siltä että puolet puheesta häviää junanäänien alle.

No mutta, turha valittaa. Itsehän odotin näin kauan kurrsille menoa. Tästä on vain imettävä itseensä mahdollisimman paljon itseluottamusta jatkaa samaan malliin. Ja tosiaan jatkaa samaan malliin eikä kuvitella, että Onni osaisi jo kaiken täydellisesti. Ilmoitin meidät jo verijälkipäivään lokakuun lopulle. Sitä ei ole koskaan tullut kokeiltua, joten eiköhän sieltä jo jotain uutta oppiakin jo tartu matkaan.