Yö saa näköjään minussa ruuneperin esiin, ja vuorokausirytmi heittää häränpyllyä, mutta ei haittaa, nyt on loma!

Täällä sitä ollaan taas sivistyksen parissa, viikko mökillä oli juuri sopivan mittainen rupeama. Mökillä on tällä hetkellä menossa rojekti nimeltä Maakellari ja se on hieman tuottanut työtä koko suvulle.
 1717792.jpg
Onni ja ilokin ovat auttaneet parhaansa mukaan näpistämällä työkaluja heti kun silmä välttää, kaivamalla kuoppia hiekkakasassa1717767.jpg
näyttämällä tärkeiltä ja touhukkailta
1717693.jpg
pesemällä kiviä "julkisivun" koristeiksi
1717761.jpg
Ja olemalla aina tiellä :) Mutta hieno neiti ei työtä pelkää!
1717684.jpg

Onni löysi heti lauantaina jonkin ihanan järkyttävän kamalan löyhkän erään polun varrelta ja meni tietysti piehtaroimaan löytämässään parfyymissä. Tämän jälkeen jäbä pyöri nurmikolla, josta Ilo puolestaan huomasi rinsessan olemukseensa sopivan vienon tuoksun ja pyörähti siinä myös. Eli molemmat pesulle. Onneksi ei tarvinnut muuta kuin vaahdottaa (liian laimea) pesuaine (moneen kertaan) selkään ja päästää kumpikin koira vuorollaan uimaan huuhtelemaan aine pois. Ja silti koirilla oli porttikielto sänkyyn seuraavana yönä.

Maanantaina kävimme hakemassa Haminassa Ilolle toiset rokotukset ja sirun. Olipahan episodi, meinasi meikäläiseltä ihan kirjaimellisesti pimetä vintti. Rokotukset menivät vanhalla rutiinilla, mutta sirun asentaminen aiheutti pientä häslinkiä. Onni ei aikoinaan edes huomannut sirun laittoa, joten emme osanneet varautua sihen, että Ilo reagoisi niin voimakkaasti. Mieheltä lipesi ote Ilon päästä ja asennusneulan neulaosa jäi hetkeksi niskaan, ennen kuin sen siitä huomasin ja lääkäri sen sitten poisti. Urheasti pikkuneiti tilanteesta kuitenkin palautui lähes samantien. Pyysimme ihan varmuuden vuoksi samaan syssyyn vielä loiskarkotteen valeltavaksi molempien turkkiin ja jestas, että oli tujua tavaraa. Ensin ajattelin, että heikko olo johtuu sympatiasta ilopilleriä kohtaan, mutta kun heikotus vain paheni, oli vika pakko olla aineesta haihtuneissa huuruissa ja totesin parhaaksi käydä istumaan hetkeksi. Kyllä meillä tästedes taidetaan pysyä ihan luonnontuotteissa... Ja ei aineesta ilmeisesti ollut mitään hyötyä, kun ei tuo aivastelu, jota varten aine haluttiin, yhtään vähentynyt. Meillä ei siis ole nenäpunkki, ne vain aivastelevat muuten vaan.

Kävelimme sitten kaupunkia hetken ympäri ei-toivottujen reaktioiden varalta ja kun palasimme autolle eläinlääkärin vastaanoton eteen, Ilo olisi halunnut mennä sinne sisään uudelleen. Joten tuskin se mitään traumoja sai, taisimme me ihmiset kärsiä enemmän.

Koska loiskarkote vaati, ettei kahteen päivään saa uida, kehittelimme muuta tekemistä rannalla ruikuttamisen sijaan ja suuntasimme Lappeenrantaan kierrokselle. Siellä kun mutustimme Subin patonkeja puistonpenkillä huomasin yhtäkkiä kahden hevosmiehen komeissa univormuissaan laukkaavan kohti meitä sellaista kapoista puistopolkua, jolla penkkimme oli. Huomasin hevoset ihan liian myöhään ja ehdimme juuri ja juuri varmistamaan, että koirat eivät keplottele irti penkistä, johon ne oli heppoisesti sidottu kiinni ruokailun ajaksi. Siinäpä oli Ilollekin ihmettelemistä ja meinasi neidillä palaa ihan hihat, kun tuolla lailla säikyttelivät. Tuhisi vielä pitkään kun hevoset olivat jo menneet. Vieläkään en ymmärrä, mitä miehet tekivät hevosineen laukkaamassa pienessa puistossa keskellä kaupunkia? Filmattiinko siellä jotain historiikkia?

Voi sitä riemua, kun torstaina sai taas uida!
1717782.jpg
Ilo ei uimisesta niin perusta, sillä sille tulee vedessä heti niin kylmä, että se hytisee vielä pitkään sen jälkeen kun se on kääritty pyyhkeeseen kuivumaan.
1717822.jpg
Mutta saunomisesta nämä näköjään pitävät molemmat. Ilo ei lauteilla vielä jaksa ihan yhtä kauan kuin Onni, kun ei pikkuinen kestä kuumaakaan vielä samalla tavalla. Mutta mukaan on silti aina päästävä.

Möksäilyyn kuuluivat tietenkin myös letut, tottakai
1717780.jpg
ja kalastaminen (uusi uistin vain oli niin tehokas, ettei tarvittu kuin yksi heitto ja hauki oli matkalla savustuspönttöön. Voiko sitä enää kalastukseksi edes kutsua?)
1717683.jpg
ja päikkärit aina silloin kun väsy iski
1717778.jpg
Frisbee oli taas mukana, ja tällä kertaa Onni haki ja Ilo sitten törkeästi riisti lelun Onnilta. Leikki ei siis ollut kovin nopeatempoista, sillä Ilon mielestä oli paljon mielekkäämpää vaikka tepastella ympäriinsä frisbee pään ympärillä, kuin antaa se takaisin heitettäväksi.
1717686.jpg
Minkäs teet...
1717758.jpg

Olimme ihan varmoja, että Onni haluaa jäädä vielä jatkamaan lomaa ja saamme taas juksata sen kyytiin kun lähdemme, mutta herrapa yllätti kaikki ja hyppäsi häkkiinsä vapaaehtoisesti kun lähdön hetki koitti! Jopa Onnin möksäkiintiö oli siis täytetty!

Tällä viikolla ollaan sitten pesty pyykkiä ja vietetty aikaa vuorostaan kotona. Tässä vielä pöytäharkkaa tältä päivältä. Kyllä on pikkuneiti kasvanut!
1717790.jpg

1717784.jpg
Maha vähän pömpöttää, kun juuri oli saatu ruokaa ja turkki on parhaillaan kasvamassa pentuhaituvista ulos. Kohta täytyy ilmeisesti vähän nyppiä.