Lähdettiin korkkaamaan hanget Onnin kanssa eilen illalla. Tässä nyt vihdoin kuva Onnin hienosta ulkotakista. Tultiin lopulta siihen tulokseen, ettei takin kumilenksuja ei kannata laittaan jalkoihin.

1412540.jpg

Käytiin katsomassa Onnin uimapaikkaa, joka taisi olla sula, mutta täynnä loskaa. Onni katsoo haikailevasti.

1412551.jpg

Sitten päästin Onnin pellolle vapaaksi jossa se kynti lunta, ojien kohdalla oikein sukelsi, kunnes jotenkin ihmeellisesti oppi varomaan niitä. Lumen alta löytyi välillä mielenkiintoisia hajuja.

1412556.jpg

Välillä jossain kauempaa näkyi jotain mielenkiintoista, mutta minnekään Onni ei onneksi karannut. Se pysyi noin kymmen metrin säteellä ja tutkiskeli maastoa, taisi etsiä keppejä lumen alta.

1412555.jpg

Aamulla lunta oli tullut vielä vähän lisää.

1412531.jpg

Onni kyllä sulautuu taustaansa niin hyvin, että kirkkaana aurinkoisena päivänä sitä ei tahdo erottaa.

1412559.jpg

Kuuntelen tässä samalla Radio Suomea, jossa puhuu ELL Merja Helleman, joka juuri kielsi antamasta mitään sellaisia luita koiralle, joita se voi niellä. Mainitsi kyllä että kohta varmaan joku tulee lankoja pitkin, kun hän näin sanoo. Muutenkin pelotteli ihmisiä, että BARFaaminen vaatii valtavan tietotaidon onnistuakseen ja kehui kaupasta löytyviä teollisia ruokia. Grr.... Ymmärtäähän sen, että radiossa ei voi ruveta yksityiskohtaisesti selittämään kaikkia seikkoja mitä ottaa huomioon eri ruokintatavoissa ja suurin osa, jotka tätäkin ohjelmaa kuuntelevat, omistavat ns. kotikoiran eivätkä ole paneutuneet ihmeemmin koiran ravitsemusoppiin. Mutta että pelotella tuolla lailla! Kertoi sitten minkälaisia (kuoleman)tapauksia hän on kohdannut kun on syöty luita (suolitukosta ja paljon muuta vielä kauheampaa).

Ja nyt sitten kielletään sitten raa'an lihan antaminen, siksi että se on terveysriski ihmisille, jos raakaa koiralle tarkoitettua lihaa säilyttää samassa jääkaapissa ihmisen ruokien kanssa. Tarhassa eläville koirille sitä voi antaa, kun lihaa säilytetään silloin yleensä eri paikassa kuin ihmisten ruuat. Ja sianlihassa voi olla trikiiniä, vaikka Suomessa puhtaat lihat pääsääntöisesti onkin. Voi elämä! Kyllä pistää niin verenpaineen koholle tämä ohjelma, että pitää kohta vaihtaa kanavaa.