Meillä oli oikein koiraharrastusviikonloppu. Lauantai aloitettiin epävirallisilla agikisoilla, joissa Onni kisasi mölleissä miehen kanssa. Kenttä oli oma tuttu treenikenttä ja rata menikin oikein hyvin. Kaksi kieltoa tuli, mutta ihanneaika alittui siinä määrin, että sijoitus oli kolmas. Aikas hienosti heti tokista kisoista.

Me mentiin Ilon kanssa turistelemaan paikalle, ja harjoiteltiin kävelyä ja seisomista häiriön alla. Meilläkin meni tosi hyvin. Illalla meillä oli vielä Ilon kanssa omat agitreenit ja ne menivätkin ihan loistavasti. Muistin palkata useammin, joten Ilo ei nähnyt mitään syytä lähteä haahuilemaan. Tehtiin taas hyppyjä (ilman hyppäämistä), putkea ja keppejä ja uutena otettiin rengas ja pussi. On kyllä niin rohkea likka, ettei ollut pussissakaan mitään ongelmaa. Jo ehkä viidennellä kerralla ei tarvinnut nostaa kangasta enää ollenkaan. Ja vielä olis pitänyt mennä uudelleen monta kertaa.

Arvata saattaa että oli aika väsyneitä koiria illalla.

Tänä aamuna noustiin taas ennen aurinkoa ja tähdättiin kohti Porvoota. Näyttelypaikka Porvoon Taidetehdas oli oikeastaan aika sopiva paikka näyttelyn pitämiseen, mitä nyt kaikui aikalailla. Ilo ei tosin tainnut haukkua kertaakaan. Otti aika rauhallisesti koko homman, ihan selkeesti painoi vielä edellinen päivä. Mutta olin niiiiiin ylpee siitä, miten pikkulikka esiinty! Seiso asennossa vaikka kuinka kauan vaikka tuomarisetä mietti joka koiran kohdalla tooooosi pitkään. Ei hällä ollut mihinkään kiire. Kattelin videolta jälkikäteen, että jos nyt jotain haluaa vielä vähän parantaa, niin sitä voisi itse laittaa sitä tossua toisen eteen vähän rivakammin.Mutta sijoitus oli siis pentuluokan (7-9kk) kolmas ja Ilo siis sieltä luokan nuorimmasta päästä 7kk ja 10 pvää vanhana. Ja siis kahdeksasta koirasta.

Saatiin oikeen ruusukekin.Onni oli tosi pettynyt, kun palkintonappuloita ei päässyt heti maistamaan. En ymmärrä mistä se sen haistoi että pussin sisällä on ruokaa, kun sitä ei edes avattu.

Näin luki sitten arvostelussa: "Nice size and good overall balance. Nice head and expression. Good columnar alignment. Excellent angulation. Typical head and expression."

Huomasin vasta äsken, että pää ja ilme on mainittu arvostelussa kahteen kertaan. Oli vissiin niin hyvä:)

No mutta, se hehkutuksesta. Täytyy lähteä käyttämään Iltsi vielä iltapissalla ennen kuin mies tulee Onnin kanssa kotiin agitreeneistä.