Juoksemisesta? Painimisesta? Metsästyksestä? Agilitystä?

Siltä se ainakin näyttää kun katsoo, kuinka jalat vipattaa tuhatta ja sataa kun unimatti on kylässä.

Kyllä näistä vilkkaita tapauksia tulee.

Tässä kuva tältä aamulta, pikkumammaa vähän väsytti:) Se ei siis ole tutkimassa pentua vaan lepuuttaa tuossa asennossa. Ei olisi millään halunnut mennä tarjoamaan pikkuisille aamupalaa aamulenkin jälkeen vaan jäi seisomaan laatikkoon ja vaan katseli kun pikkuiset ryömivät ympäriinsä ja hamuavat suu auki korkeuksiin. Sain oikein käskemällä käskeä sitä istumaan alas, että toiset ylettävät antimien ääreen. Ei mennyt kauaakaan kun viisi pientä possua oli kiinni vatsanahassa, kuka mitenkin päin.

Viikonloppu meni juuri niinkuin arveltiinkin, eli pentulaatikon äärellä ähistessä. Vaikutti siltä, että pennut olivat huomanneet siirron ja yhden pojan vatsa oli vähän kuralla, mutta se meni onneksi nopeasti ohi. Ilo on pitänyt pennut hyvin hoidettuina, mutta sattui sillekin pieni vahinko lauantaina kun ilmeisesti vaan väsytti niin paljon, ettei ehtinyt huomata yhden tytön kakkahätää. Siinä vaiheessa kun itse saavuin paikalle hädässä oli ehtinyt möyriä ja pari pentua, itse aiheuttaja oli tietenkin likainen ja joku kolmesta oli sitten kiivennyt vielä Ilonkin yli. Niin että kylpyreissuhan siitä tuli valtaosalle perhettä. Toivottavasti tuota ei tapahdu mahottoman usein...

Kyllä tämä on ollut silläkin lailla silmiä avaava kokemus, että sitä tavallaan ymmärtää paremmin mitä äitiys on. Se on jatkuvasti kuulolla olemista, imettämistä ja jälkikasvun puhtaana pitämistä. Ei tarvitse kuin pieni pihaus kuulua pentulaatikosta ja pikkumamma saapuu kurkistamaan laidalle mikä on hätänä. Kyllä se silti tykkää seurustella välillä aikuistenkin kanssa ja viettää aikaa pois pentuaitauksesta lähinnä lepäämällä. Ja lenkillä se heittäytyy piehtaroimaan nurmikolle niinkuin ennenvanhaan kun siltä tuntuu. Pitäähän sitä äidillä vähän Minä-aikaa olla.

Punnitsin pennut myös lauantaina ja aika huimia eroja oli havaittavissa. Isoimman pojan ja pienimmän tytön välillä on yli 200g eroa! Tyttökin on ihan pulskassa kunnossa, joten ruokaa sekin saa, mutta se taitaa jäädä aika pieneksi rinsessaksi. Kaikilla tässä vaiheessa silmät jo auki ja tänä aamuna ehdin huomata muutamia askeleentapaisiakin jo!

Hali<3