Eilen alkoi Ilon pentukurssi. Paikka on sama, missä mies treenaa Onnin kanssa agia ja tässä on ollut jo kauan aikeissa mennä Ilon kanssa tutustumaan kenttään. No, ei olla "ehditty" ja eilen oli sitten sitäkin jännempää. Jo matka kentälle oli lähes pelottava, sillä se kulki junaradan viertä ja tietä käyttivät myös ihmeelliset rullaluistelijat jotka lykkivät keppien kanssa hurjaa vauhtia ohi. Matkalla tuli ohitettua myös golf-kenttä, jossa joku huuteli "fore!" jostain pusikosta.

Ryhmässä oli semmoiset noin kahdeksan koirakkoa, kaikki suurinpiirtein samaa ikäluokkaa ja eri rotuisia (niin siis koirat). Ekalla kerralla otettiin kevyesti ja treenattiin leikkimistä sekä katsekontaktia. Loppuun otettiin "iloinen luoksetulo" eli omistajat juoksivat portille päin ja koira päästettiin hieman jälkijunassa irti, jonka jälkeen ne kirmasivat omistajiensa luo. Ilo oli jo lähdössä minun perääni, mutta kun hihna kiristyi vetäjän kädessä eikä lähtenytkään irti, se jäi onnettomana istumaan ja katsomaan kun minä kutsuin sitä. Lopulta kun se tajusi päässeensä irti se tuli kyllä sellaisella tohinalla, että oksat pois. Sitten leikittiin vielä vähän lisää ja lähdettiin kotiin.

Ensi kerralla mennään varmaan jo vähän reippaammin kun on tiedossa kivaa. Katsekontaktia pitäisi treenata sillä välin kotiläksynä. Täytyy varmaan käyttää naksutinta apuna.