Olemme odottaneet eilistä päivää jo jonkun aikaa. Koska kämppämme sisälämpötila  hipoo 26 astetta, olemme päättäneet pitää myös isoja ikkunoita auki ilman vaihtumiseksi.

Eilen takapihallemme ilmestyi naapurin kissa ja siitähän Onni innostui. Ei sentään varsinaisesti haukkunut, mutta läähätti ja poukkoili edestakaisin ikkunalla. Kissan luokse olisi pakko päästä. Ja kissa asetteli itsensä mukavasti heti ikkunan eteen maahan ja tuijotteli takaisin. Pystyin melkein kuulemaan "Nännännännännännäänää!!"

Kuten olen jo aikaisemmin maininnut, meillä ei ole mitään tyhmää koiraa. Hetki siinä meni, mutta sitten Onni muisti, että makkarin ikkuna (iso) on auki ja siitähän näkee suoraan takapihalle. Ehdin nähdä kun Onni hyppäsi.

Siinä minä sitten seisoin tyhmänä ja huusin miestä auttamaan. Kissa järkyttyi varmaan aika lailla kun yhtäkkiä Onni löysikin tien ulos. Sitten pihan poikki kiisi punaruskea salama ja muutaman kymmenesosasekunnin jäljessä valkoinen salama. Siitä muutaman sekunnin jäljessä mies paljain jaloin ja huutaen.

Kissa meni menojaan, oppi toivottavasti jotain mennessään. Onni juoksi vielä pari rundia edestakaisin ennen kuin se saatiin suostuteltua sisään. Olipa ehtinyt löytää jostain orapihlajapiikin etutassuunsakin. Se saatiin onneksi hyvin pois ja desinfiointiainetta perään. Vielä se ei ainakaan vaivaa.

Loppuillan Onni sitten jäähdytteli metsästyksestä syntynyttä kiihtymystä...

Isoja ikkunoita pidetään tästä huolimatta edelleen auki, toivottavasti ko. episodi ei toistu montaa kertaa.