Päätin lähteä Onnin kanssa kaksistaan Mäntsälään mökille pesemään mattoja. Mökille tuli myös enoni perheineen, joten Onnilla riitti vientiä 11 ja 9 vuotiaiden kanssa. Onni, Onni, Onniiii! ja vihellystä kuului koko viikonlopun ja Onni vaikutti sunnuntaina jo siltä että se haluaisi pitää korvistaan kiinni ja huutaa Ääääääääääääää!

Onni keksi mökillä myös uuden harrastuksen: kuplien syömisen. Kun pesin mattoja laiturilla rantaveteen tuli sen verran mäntysuopaa, että vesi hieman kupli kun Onni siinä kahlasi. Ja kuplathan piti syödä mahdollisimman tehokkaasti hyökkäilemällä niiden kimppuun. Siinä riittikin sitten puuhaa. Vasta illemmalla kävi ilmi, että Onni oli niellyt melko huomattavan vettä samalla kun oli syönyt kuplia. Ensin se pyrki ulos eikä päässyt (juuri tultiin sisälle). Sitten enon vaimo huudahtaa kauhistuneena "Se pissaa!" ja tietenkin olohuoneen matolle! Eikä pissannut ihan pienesti vaan ehdin heittää pyyhkeenkin väliin edes osaa imemään. Ja sama jatkui lopun iltaa. Lopulta ulko-ovi oli auki, mutta ulos ei enää edes jaksanut mennä vaan Onni ikäänkuin taantui pentutasolle ja alkoi kyykkimään kuin pennut pissalla. Ei ollut huumori kovin herkässä Tiialla.

Agility menikiin sitten sunnuntain oikein hyvin, koska Onni oli kuluttanut riittävästi virtaa etukäteen ja koska paikalla ei ollut kuin kolme koirakkoa. Testattiin miten Onni suorittaa kontaktit vauhdissa ja A-esteen tulokontaktille Onni osui juuri ja juuri mutta lähtökontaktia ei hipaissutkaan vaan hyppäsi jo puolesta välistä pois ja kiisi sata lasissa uusiin seikkailuihin. Että näin. Palaamme asiaan kuulemma ensi kerralla ja aletaan panostamaan toisin keinoin noihin kontakteihin. Targetti ei ainakaan toimi, se on jo kokeiltu.