1244746274_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Myönnetään, menee aika hifistelyn puolelle, mutta meikäläinen teki tänään jälleen kerran koirille vähän nameja. Tein vähän isomman satsin kerralla, kun niitä tahtoo kulua koko ajan: koulutettaessa, lenkillä, treeneissä ja kotona aktivoidessa. Kaupasta ei tahdo saada nameja, jotka olisivat riittävän pieniä ja jollain etäisellä tasolla edes noudattaisivat tätä meidän valitsemaa BARF-linjaa. Lähes kaikissa eläinkaupojen herkuissa on joko vehnää, maissia, riisiä, sokeria, suolaa tai jotain epämääräistä kuten eläinperäisiä sivutuotteita tai "tärkkelystä". Jos ei ole, niin hinta menee yleensä yli kipurajan. Onni on syönyt koko pienen ikänsä maha- ja kuivalihalastuja (jotka eivät ole halpoja kyllä nekään), joten välillä on mukava tarjota vaihtelua.

Listalla tänään oli uunissa kuivattuja broilerinsydämiä ja valkosipuliliemessä keitettyä possunkieltä. Ei siis varsinaisesti raakaa, mutta tiedän ainakin mitä pitävät sisällään ja se on broileria ja possua. Ei maksanut paljon, vaivaa joutui kyllä näkemään jonkun verran, mutta mitäpä sitä ei koiriensa eteen tekisi... Enin aika meni keittäessä tai uunissa kuivatessa ja sitten lopuksi pilkkoessa. Nyt on muutama purkki taas odottamassa sopivaa hetkeä. Harmi, että kuivatessa alkuperäinen määrä kutistuu vain murto-osaan. Meidän vanhanaikaisella uunilla ei suuria määriä kuivatella kerralla, olisipa kiertoilmauuni tai sienikuivuri.... Onkohan kukaan kokeillut lihan kuivattamista saunassa?

1244746357_img-d41d8cd98f00b204e9800998e