Tämä viikonloppu meni jälleen erittäin koirapainotteisesti. Lauantaipäivä vietettiin koirakerhomme kenttätalkoissa, niin että tänään on kädet ihan kipeät kaikesta siitä haravoinnista. Nyt on esteet ja kenttä taas kunnossa treenejä varten.

Tänään päivä aloitettiin Järvenpään Haarajoella Onnin ja Tomin agikisoissa. Nälkä jäi kovaksi viime kisoista pääsiäisena ja heti piti päästä kokeilemaan uudestaan. Tällä kertaa ei mennyt ihan yhtä hyvin ja molemmista lähdöistä napsahti sitten hyllyt. Eka hylly tuli jo toiselta esteeltä, joka oli rengas. Onni hyppäsi välistä ohi ja juoksi suoraan puomille. Se oli sitten siinä ja Tomi jätti radan kesken. 

Toka lähtö meni paremmin, mutta neljä virhettä oli sitten yhtä kuin hylly. Rata oli sama, se tehtiin vain takaperin ja tälläkin kertaa se rengas oli yksi ongelmista. Sillä kertaa se vain oli tokavika este, jolta se hylly sitten tuli taas. Paha rengas. Esteet oli se samat, joilla on treenattu koko talvi, joten esteiden vieraus ei pitäisi olla syynä. Liikaa energiaa, liian vähän keskittymistä, väärä vireystila, liian lyhyt pinna, liian vähän kokemusta kilpailutilanteesta. Lisää vaan treeniä. Tässä vielä muistona toka lähtö.

 

Sitten illalla oli vielä pikkulikan arkitokotreenit. Aloitettiin taas helpolla, eli leikittiin koiran kanssa ja harjoiteltiin ohittamista. Iltsi osasi olla taas todella siivosti. Seurasi hienosti sivulla ja totteli hyvin. Vähän agikisojen turistireissu oli tytsää verottanut, mikä näkyi loppua kohti mentäessä, mutta hyvin jaksoi. Vähän se saisi olla enemmän musta kiinnostunut, nyt välillä nenä vei mukanaan ja sain aina itse pyytää kontaktia. Ilo ei sitä siis vielä tarjoa.

Lopuksi heittelin miltsille vielä frisbeetä kentällä ja pidettiin vähän hauskaa keskenään. Vetäjä, jolla itsellä on kaksi russelia, kertoi että hän oli ensimmäiselle heitellyt paljon palloa ja siitä oli tullut melko hyvin irtoava agilityssä. Toisesta hän ei halunnut yhtä pallohullua ja keskittyi retuutusleikkeihin tämän kanssa. Sepä sitten aiheutti sen, että tämä koira ei sitten irtoa vaan juoksee kyljessä kiinni. Kuulosti niin tutulta! Olisiko ratkaisu meidän irtoamisongelmaan palloleikit? Pitääpä ottaa tennari testiksi seuraavalla kerralla mukaan. Läksynä leikittää koiraa niin paljon, että sen saa oikein kierroksille, niin että sillä on kivempaa kuin jos se leikkisi toisen koiran kanssa. Aika kova tavoite.