Eilen tuli siis testattua Hyvinkään Aptus koirakylpylä. Ilo jätettiin kotiin ja se ei neitiä yhtään haitannut. 

"Heippa!"

Sitten huristeltiin vajaa tunti, loppumatka oli pari tiukkaa paikkaa "yksisuuntaisella" metsätiellä, jolla sattui tulemaan pari autoa vastaan. Onneksi tienposkessa oli sopivasti levennyksiä, ettei jouduttu oikeastaan peruuttelemaan.

Kun päästiin paikalle, käytiin nopsaan lähimetässä ottamaan paikka haltuun ja paineltiin sisään kuuntelemaan ohjeita.

Omistajia kehotettiin ottamaan sukat pois ja käärimään puntit ylös, koska touhu oli melko kosteaa. Sitten päästiin sovittamaan pelastusliiviä. 

Alku oli vähän hakemista, veteen oli kova hinku, mutta kun se on niin märkää ja kaikkee. Lelukin oli jo viskattu sekaan enää piti löytää paikka, mistä mennä sitä hakemaan.

Uimaope veti märkäpuvun niskaan ja lähti näyttämään uima-altaan nurkissa olevat rampit.

Sen jälkeen homma olikin sitten yhtä polskimista

ja sukeltelua lelun perässä

Sitten Onnin piti tehdä tilaa muille polskijoille ja siirtyä aidan taakse kuivattelemaan.

Se oli ihan tosi mälsää. Kaveri oikein tärisi, niin täpinöissään se oli koko hommasta ja kuivausta säesti kimeä valitus, kun aiottu matka oli ilmeisesti jäänyt vielä kesken.

"Viittitkö hei siirtyy pois eestä siitä, mä yritän nähä mitä tuolla altaalla tapahtuu?"

Kaikenkaikkiaan erittäin hauska reissu ja todellakin hintansa väärtti. Onni nautti ihan sydämensä pohjasta ja oli kuin iso karvainen ahvena. Meidän kymmenen koiran ryhmälle oli varattu tunti uima-aikaa ja Onni sai uida siitä ainakin puolet. Altaassa oli kolmisen koiraa samaan aikaan, pari omistajiensa kanssa ja yksi opettelemassa tekniikkaa open kanssa.

Oli hauskaa huomata, kuinka koirat ensin pärskivät ja roiskivat etutassuillaan ja pyrkivät pois altaasta, mutta pienellä takajalkojen nostamisella tassut menivät pinnan alle ja takajalat alkoivat ilmeisesti myös toimia. Liike ei enää ollutkaan ylös- vaan eteenpäin. Siitähän se riemu sitten repesikin ja uusi vesipeto oli saanut alkunsa. 

Suosittelen ehdottomasti jos koira yhtään vedestä tykkää!